NGS West1
Image default
Health / Alternative

Aanvullende zorgverzekeringen vergelijken

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering te hebben. Dit geldt in ieder geval voor de basisverzekering. Daarnaast is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten voor kosten die niet onder het basispakket vallen. Denk hierbij aan kosten voor de tandarts, een nieuwe bril, fysiotherapie. Wil je overstappen en ga je zorgverzekeringen vergelijken met elkaar, bedenk je dan goed of jij het komende jaar verwacht dergelijke kosten te gaan maken. Als dat het geval is, is het verstandig om ook de aanvullende zorgverzekeringen te vergelijken.

Verschillen per verzekeringsmaatschappij

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Je kan dus zelf kiezen of je er eentje afsluit of niet. Er bestaan verschillende aanvullende verzekeringen. Onder andere voor fysiotherapie of de tandarts. Per verzekeringsmaatschappij is er verschil in de hoogte van de premie of van de vergoedingen. Vandaar dat het aan te raden is om de aanvullende zorgverzekeringen te vergelijken met elkaar en de verschillen goed naast elkaar zet. Wanneer je een extra aanvullende verzekering afsluit, ga je ook meer premie betalen. Bedenk je voor het afsluiten goed of het wel rendabel voor jou zal zijn om een aanvullende verzekering te nemen. Zo kan het voorkomen dat je per jaar meer aan premie kwijt bent dan dat je aan zorgkosten hebt gemaakt.

Zorgverzekering speciaal voor studenten

Elk jaar in december ontkomen we er niet aan: we moeten beslissen of we wel of niet overstappen van zorgverzekeraar. Talloze Nederlanders zoeken een website op om zorgverzekeringen te vergelijken. In de wereld van zorgverzekeringen hebben studenten een speciale rol. Er zijn namelijk zorgverzekeringen beschikbaar die speciaal voor studenten zijn gemaakt. Dat maakt het zeker voor studenten interessant om zorgverzekeringen te vergelijken. Misschien betaal je bij een andere zorgverzekering wel een veel lagere maandpremie dan bij je huidige verzekering.

Neem even tijd om zorgverzekeringen te vergelijken

Een studentenzorgverzekering is erop gericht dat de zorg voor deze doelgroep toegankelijk en betaalbaar moet blijven. Daarom heeft het afsluiten van een studentenzorgverzekering een aantal leuke voordelen. Zo krijg je een korting op de basisverzekering en in de meeste gevallen ook korting op een tandartsverzekering of een andere aanvullende verzekering.

Hoe kunnen deze lagere premies gehanteerd worden?

De verzekeringsmaatschappijen halen uit zowel het basis- als het aanvullende pakket bepaalde vergoedingen weg. Het gaat hierbij om zorg die een student naar alle waarschijnlijkheid niet nodig zal gaan hebben. Wil je er als student van verzekerd zijn dat jouw zorgkosten vergoed gaan worden, dan is het zeker waard om verschillende studenten zorgverzekeringen te vergelijken. Een andere manier om de zorgkosten voor studenten goedkoop te kunnen houden is om alle correspondentie online te laten lopen. Dit scheelt de verzekeraars een heleboel tijd, moeite en kosten.

https://www.vergelijkjezorgverzekering.nl/