NGS West1
Image default
Toerisme

Ardenn’s Winter: kom dicht bij jezelf, neem de tijd!

Kou en gebrek aan daglicht zijn weer dagelijkse bezigheden. Hierdoor heb je zin om bij de kachel te zitten of je op te warmen in de sauna. Laat u verleiden! Je lichaam heeft het nodig. Maar ook in de winter heeft je lichaam zuurstof nodig en staat het in contact met de natuur. Goed nieuws: breng een weekend door in de Ardennen en aan al uw wensen wordt voldaan!

Om de frisse winterlucht in te ademen, is er niets beters dan in het weekend met vrienden of familie van huis weg te rennen. Ontdek hier onze gedachten over de cocon van de Ardennen.

Rondom het vuur

Het vuur in de haard kan niet alleen warmte aan uw huis geven, maar ook aan uw hart. Brandhout is zo zacht als katoen en brengt een aangename sfeer in huis.

Hoe snel en correct ontsteken? Hier zijn twee tips om u op weg te helpen:

Branden moeten preventief zijn: verwacht niet dat je grote houtblokken kunt aansteken met lucifers of kranten. Het is essentieel om het hout aan te steken om een ​​vlam te genereren en een temperatuur te bereiken die hoog genoeg is om het houtblok in brand te steken. Je kunt een aansteker (of biologisch) gebruiken. Het produceert minder rook dan krantenpapier.

Laatste aanbeveling: Sluit de sigarettenverpakking onmiddellijk na het ontvlammen om de veiligheid en kwaliteit van de verbranding te waarborgen.

Gerookt aperitief

Geen kachel in het vakantiehuis, maar wel een vuurplaats of barbecue op het terras? Helemaal correct! Het dragen van een dikke trui is origineel en comfortabel en je kunt er genieten van een aperitief.

Ga elke dag minstens een uur de deur uit

Je lichaam en geest hebben het hele jaar door zuurstof nodig. Met andere woorden, ze hebben tijd buiten nodig. Dus ga alsjeblieft zo snel mogelijk weg! Enerzijds kun je wat frisse lucht opsnuiven, wat een must is, want we brengen dit seizoen allemaal veel tijd binnen door. Aan de andere kant kun je bij heldere lucht veel vitamine D binnenkrijgen, wat nodig is voor je gezondheid (en de groei van je kind). Buitenlucht kan immers ook het immuunsysteem versterken.

Hoor je de sneeuw onder je voeten barsten? Als je geluk hebt, vind je de Ardennen onder de witte mantel. Ook zonder sneeuw is de natuur van de Ardennen vaak bedekt met een ijslaag, wat elke wandeling tot een magische ervaring maakt.

Ik hou van ui

Welke kleding draag je tijdens een winterwandeling? Het is beter om meerdere dunne lagen op elkaar te leggen, niet meer dan één, zoals uien. De luchtspleten tussen de lagen zijn bestand tegen kou en beperken zweet.

Om in de winter in de Ardennen te verblijven, moet u rekening houden met:

Warme en waterdichte laarzen. Laarzen in dit seizoen zijn handiger dan wandelschoenen omdat ze je kuiten kunnen verwarmen en geschikt zijn voor natte of besneeuwde grond.

Sjaals, handschoenen, hoeden. De driepersoons winnaar die in alle situaties warm kan blijven, is omdat de ledematen het snelst verkouden worden.

Een warme, waterdichte en winddichte jas, want je bent nooit immuun voor weersveranderingen in België en de Ardennen De winters zijn meestal kouder dan waar dan ook.

Skibroeken voor kinderen. De kinderen werden al snel verkouden. En als het sneeuwt, willen ze zeker door de sneeuwpoeder gaan (we weten het!). Is dit thuis niet? U kunt lenen of tweedehands. Noodoplossing: doe een kous onder de grote broek … volwassenen kunnen hetzelfde doen!

Verwen uzelf in de winter

In de Ardennen is de winter een magisch seizoen. Of de lucht nu blauw of grijs is, het is geweldig. Bovendien is de omgeving rustig en de prijs laag, dit is het juiste moment om te cocoonen met familie of vrienden en je hart te vullen met liefde.

Geef uw smaakplezier

Het is niet onredelijk dat koken tegenwoordig in de mode is. Heerlijk eten is goed voor lichaam en geest, dus behandel het niet als voedsel!

De winter is het seizoen voor een verscheidenheid aan voedzame gerechten: stoofschotels, racquettes, hete potten … Zorg goed voor uzelf tijdens uw verblijf.

Eet goed, slaap goed

Het is bewezen dat we beter slapen op lichte magen. Plan daarom ’s middags een “vette” maaltijd, die beter is voor uw lichaam en u na de maaltijd zin geeft om een ​​wandeling te maken.

Houd je van een feest in de avonduren? Verminder dan het plezier van de maaltijd: voeg wat seizoensgroenten toe aan de bereiding. Doe bijvoorbeeld een paar stukjes bleekselderij in je tartiflette. Ja, dit is anders dan traditie, maar het kan je creativiteit vergroten, vooral als het heerlijk is!

Andere ideeën: gebruik oosterse hotpot in plaats van hotpot-burgers, of maak kaasraquet met heerlijke radicchio-salade … nou ja!

Laat ogen en oren rusten

De problemen van licht en geluid zijn geworteld in ons dagelijks leven. Geniet daarom van uw verblijf om uw zintuigen te prikkelen. In deze tijd van het jaar doen we overdag vaak de lichten aan. Het is het beste om een ​​tafellamp in je kamer aan te steken, in plaats van een plafondlamp die de kamer kleiner en vaak te licht maakt. Waarom brengt u geen kaarsen mee voor een diner bij kaarslicht?

Let ook op de goede sfeer van uw verblijf. De perceptie van oren beïnvloedt emoties. Breng draagbare luidsprekers mee en deel uw favoriete afspeellijsten. Wakker worden tijdens het dansen, dineren op jazzmuziek, chatten met een piano op de achtergrond of genieten van retro dansmuziek … de muziek zet de toon voor uw verblijf.

Knuffel een boom

Nee, niemand zal je uitlachen. Als je een boom omhelst, zul je het begrijpen: direct fysiek contact met de natuur heeft een groot laadvermogen. Neem de tijd voor een wandeling! Raak het mos aan, adem de geur in, sluit je ogen, luister naar de ritselende tijd van het bos, dieren, bomen … Dit wordt een natuurlijk bad genoemd, wat goed is voor de moraal. De Ardennen is het bekendste bosgebied van België, dus een ideale plek om te testen.

Doe het zelf met de kinderen

Verzamel de meest kleurrijke, grootste en gekste bladeren en laat ze drogen. Als je thuiskomt, hang je de bladeren aan het lange touw met houten wasknijpers om een ​​mooie decoratie te maken die je herinnert aan je tijd in de Ardennen.

Kom tot rust

Veel van onze vakantiehuizen hebben wellnessruimtes, sommige zijn kleiner, andere groter, de ene landelijk en de andere modern. Sauna, Turks stoombad, jacuzzi … iedereen heeft het. Wil je opwarmen in de winter? Gezegend!

Echt geluk

Trainen in de sauna, hammam of jacuzzi heeft een positief effect op uw gezondheid. De warmte en vochtigheid van het bad zullen je helpen om beter te ontspannen. Zweten door de hitte van een sauna of badhuis kan ook de huid reinigen en gifstoffen verwijderen.

Is er ook een jacuzzi? Bubbels zorgen voor een massage, waardoor je spieren direct kunnen ontspannen … Na een wandeling in de frisse lucht in het bos is het effect erg goed!

Een gouden regel: oefen maximaal 15 minuten, luister vooral naar je lichaam.

wandelingen in de ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html