NGS West1
Image default
Huishoudelijk

De 4 grootste oorzaken van een vieze bank, en wat er tegen te doen

Of je bank nou van leer of stof is, een 2-zits of 3-zits bank is, een hoekbank of een slaapbank is: een vieze bank is nooit gewenst. In dit artikel laten wij de mogelijke oorzaken en oplossingen zien om jouw bank weer fris en fruitig te maken!

Zweetgeur

Sommige mensen kunnen in de zomer niet slapen zonder deken, hebben geen airconditioning of zweten simpelweg veel. Dit kan funest zijn voor je bank. Zweet gaat namelijk in de bank zitten en kan ook bij een aantal soort banken vlekken achter laten! Het is ongelooflijk lastig en intensief om zelf zweetgeur- en kleuren uit de bank te krijgen. Het is dus verstandig om de bank te laten reinigen door een reinigingsspecialist.

Roken

Mensen die roken op de bank hebben een grote kans dat er as valt op de bank. Dit kan vlekken opleveren en zelfs gaten in de bank branden! Hiervoor raden wij aan een klein koffietafeltje te halen en deze voor of naast de bank te zetten om te voorkomen dat je mooie bank schade oploopt!

Etensresten

Soms wil je gewoon lekker eten op de bank en de TV aanzetten, wie heeft dit nog nooit gedaan? Maar wees voorzichtig met wat je eet op de bank, want als je soep laat vallen over je nieuwe witte bank is dat een veel groter probleem dan als je een aardappel er op laat vallen. Wij raden dus iedereen aan om óf kieskeurig te zijn over welk eten je meeneemt naar de bank óf om een kleine placemat aan te schaffen en deze te gebruiken wanneer je eet op de bank.

Stof

Afhankelijk van de soort bank die je hebt kan het zijn dat stof heel goed te zien is. Heel veel mensen stoffen de kast en de tafel af, maar zelden de bank! Hiervoor kan je een doekje gebruiken, een stofzuiger of zelfs een spons.

https://banklatenreinigen.com/