Laat dyslexie behandelen en krijg hulp bij de ontwikkeling

Ngs-west1

Heeft u of uw kind dyslexie? Of vermoedt u dit omdat u of uw kind problemen heeft met lezen of schrijven? Laat het dan eerst onderzoeken. Is het vastgesteld? Dan kunt u de dyslexie laten behandelen. Zo leert u of uw kind ermee om te gaan. U of uw kind kunnen er veel voordeel bij hebben, op bijvoorbeeld werk of school. Dyslexie kan veel problemen veroorzaken. Het is niet alleen zo dat lezen of schrijven problematisch zijn, het heeft namelijk ook een psychologisch effect. Zeker op kinderen. Deze en eventuele andere problemen kunnen voor een groot deel weggenomen of geminimaliseerd worden door dyslexie te behandelen bij een daarin gespecialiseerd instituut.

Eerst dyslexie laten onderzoeken

Voordat u dyslexie laat behandelen moet er eerst uitsluitsel komen, als dit nog niet is gedaan. Laat eerst onderzoek uitvoeren of er daadwerkelijk sprake is van dyslexie. U kunt dit laten doen bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal. Zij zijn gevestigd in Roosendaal, Noord-Brabant. Zij hebben een lijst met symptomen waaraan u eventuele dyslexie kunt herkennen. Pas als uw vermoeden bevestigd is, kunnen u of uw kind beginnen met de behandeling. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste keuze maakt en de ontwikkeling van u of uw kind optimaal kans maakt.

Wat zijn deze symptomen dan?

Dyslexie heeft veel verschillende symptomen. Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal heeft een volledige lijst. Enkele voorbeelden hiervan zijn problemen met het horen van sommige klankverschillen. Ook aandachtsproblemen bij taalonderwijs zijn een voorbeeld. Verder is het moeilijk om reeksen en woordcombinaties te onthouden en gaat lezen op een laag tempo. Het handschrift is vaak ook vrijwel onleesbaar. Als u of uw kind een of meerdere van deze symptomen heeft, kan het zijn dat u of uw kind dyslexie heeft. Dan kunt u er voor kiezen de dyslexie te laten behandelen door een specialist. Bepaal het echter niet enkel op deze lijst. Laat het goed onderzoeken door een instituut als Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal.

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl/