NGS West1
Image default
Hobby en vrije tijd

Laat kinderen altijd bootschoenen dragen aan boord

Het is verstandig om kinderen altijd bootschoenen te laten dragen aan boord van uw (zeil)boot. Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken op het water en helaas zijn hier vaak kinderen bij betrokken. Een ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje. Veel ongelukken gebeuren doordat kinderen uitglijden. Ze zijn lekker aan het spelen aan boord of op het dek, en zien een glad stuk over het hoofd waardoor ze vallen. Gelukkig betekent dit vaak slechts een bult of een schrammetje, maar in ernstigere gevallen kunnen zijn gewond raken of te water raken. Bootschoenen geven meer grip en maken het bewegen aan boord veiliger.

Leuke, veilige bootschoenen voor kinderen

Bij zeilspecialisten zoals Zeilkleding.nl vindt u leuke, veilige bootschoenen voor kinderen in alle soorten en maten. U schaft ze waarschijnlijk primair aan uit het oogpunt van veiligheid, maar kinderen willen er natuurlijk ook leuk en modieus bijlopen. Diverse merken bieden bootschoenen die niet alleen veilig en comfortabel zijn, maar die er ook nog eens hartstikke trendy uitzien.

Denk ook altijd aan zwemvesten

Vooral wanneer het gaat om kinderen aan boord, kunt u niet voorzichtig genoeg zijn. Daarom is het zeker voor kleinere kinderen absoluut verstandig om te allen tijde zwemvesten te dragen. Kinderen zijn zich niet altijd bewust van de risico’s en tijdens onschuldig spelen kan er altijd wat gebeuren. Door kinderen zwemvesten te laten dragen, weet u zeker dat ze in het geval van een ongeluk of bij andere calamiteiten optimaal beschermd zijn. Bij een specialist als Zeilkleding.nl vindt u zwemvesten voor kinderen in diverse maten. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, zodat het vest strak om het lichaam zit en goed op zijn plek blijft wanneer het kind in het water is. Ook het juiste drijfvermogen is belangrijk om optimale veiligheid te kunnen garanderen. Twijfelt u welke zwemvesten u het best kunt kopen? Aarzel dan niet en neem contact op met de experts van Zeilkleding.nl. Zij voorzien u graag van deskundig advies.