NGS West1
Image default
Banen en opleidingen

Alarmcentrale medewerker

Vind je veiligheid erg belangrijk? Wil je de veiligheid op stations en treinen helpen verbeteren? Flexibel werken? En heb je meer tijd? Dit is een grote vacature voor jou. Begon als parttime alarmcentrale medewerker bij NS in Utrecht.

Wat ga je doen?

Als medewerker alarmcentrale werk je in de meldkamer van de NS (MKNS) in Utrecht. MKNS is samengesteld uit BTS / Alarmcentrale, Beveiligingscentrum (VC) en cameratoezicht. Amsterdam heeft een back-uplocatie, dus u zult van tijd tot tijd op die locatie inzetten.

Je treedt op als BTS centrale / alarmcentrale. Dit betekent dat u op afstand het beveiligingsproces en toegangsdeuren van de site kunt volgen. U let op voetgangers om te observeren hoe mensen zich op het platform verplaatsen. Wordt het op het station steeds drukker? Vervolgens door contact op te nemen met de NS-collega’s van de site (servicemedewerkers of beveiligings- en servicemedewerkers) en deze naar het platform te sturen om ophoping op het platform te voorkomen. Ook als het toegangshek niet naar behoren functioneert, kunt u er door de inzet van NS-collega’s voor zorgen dat het probleem snel wordt opgelost.

Daarnaast neem je corrigerende maatregelen, bijvoorbeeld bij agressie, vandalisme of reizigers die (medische) hulp nodig hebben. Hebben de reizigers vragen of hulp nodig? Daarna gaan ze naar de informatiezuil en beantwoord je hun vragen via de intercom.

Na verloop van tijd word je ook ingezet in het SWAP (WhatsApp-SMS) proces. Reizigers die zich onveilig voelen op het station of in de trein kunnen via WhatsApp of sms berichten sturen naar MKNS. U kunt het nieuws controleren, contact houden met verslaggevers en de juiste ondersteuning bieden via VC-collega’s.

Werkdagen en -tijden

De alarmcentrale is 24/7 open, dus mensen werken hier de hele dag. Je werkt 24 tot 32 uur per week, inclusief ochtend-, avond- of nachtdiensten. Daarom is het belangrijk om 7 dagen per week bereikbaar te zijn.

Wat we aanbieden

  • Bijbaan (24 tot 32 uur) als medewerker alarmcentrale bij NS in Utrecht;
  • Het totale uurloon is € 13,88;
  • Aantrekkelijke toelage voor onregelmatige werktijden;
  • Mogelijkheid om werkervaring op te doen bij een grote landelijke organisatie.

Wat wij vragen:

  • Het laagste niveau van hbo en denken;
  • Je hebt 24 tot 32 uur flexibele stand-by, 7 dagen per week;
  • Je hebt een duidelijke affiniteit met veiligheid.

https://nl.nieuwejobs.com/job/q/ondersteuning.html