NGS West1
Image default
Kinderen

Dit is waarom fietsen onze planeet kan redden

Dit is waarom fietsen onze planeet kan redden

In de afgelopen decennia is fietsen voor veel mensen van een back-up middel van vervoer uitgegroeid tot een primair vervoermiddel. Op sommige plaatsen zijn fietspaden bijna net zo alomtegenwoordig als parkeerplaatsen. Met een groter milieubewustzijn wenden meer mensen zich tot de fiets als hun belangrijkste manier om door de stad te reizen. Fietsen is een uitstekende manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en is in veel gevallen ook goed voor je gezondheid. Je kunt kinderen ook al vroeg leren fietsen op de loopfiets, zo leren ze de voordelen van fietsen al op jonge leeftijd kennen.

Lage ecologische voetafdruk

Fietsen is een extreem koolstofarme vorm van vervoer. Dit betekent dat je door te fietsen je ecologische voetafdruk verkleint en de planeet helpt. Daarnaast is fietsen ook nog eens goed voor je gezondheid. Studies tonen aan dat regelmatig fietsen het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten tot 50% kan verminderen. Ook is aangetoond dat regelmatige fietsers een verminderde kans hebben op kanker en andere ziektes. Fietsen helpt bij het opbouwen van sterke botten en spieren en verbetert ook je mentale welzijn door middel van lichaamsbeweging. Dit maakt het een geweldige manier om overtollige stress in je leven te verbranden. Daarnaast is fietsen ook goed voor de samenleving. Als mensen fietsen in plaats van autorijden of het openbaar vervoer nemen, worden ze actiever en voelen ze zich beter. Ze maken ook vrienden en ontmoeten nieuwe mensen. Daarnaast verbeteren ze ook nog hun conditie. Je kunt altijd naar een winkel gaan die gespecialiseerd is in het verkopen van hoogwaardige fietsen met je leren portemonnee heren en er een kopen.

Fietsen maakt mensen gezonder

Fietsen is goed voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het is goed voor je lichamelijke gezondheid omdat het de cardiovasculaire conditie verhoogt. Het helpt hoge bloeddruk, obesitas en diabetes te voorkomen. Het verbetert ook de gewrichtsmobiliteit naarmate je ouder wordt en vermindert de belasting van de gewrichten door zware sporten zoals hardlopen. Het is ook goed voor je mentale gezondheid. Dit komt omdat is aangetoond dat fietsen de cognitieve functie verbetert bij oudere volwassenen met milde cognitieve stoornissen. Dit omvat een verbeterde aandachtsspanne en geheugen herinnering. Fietsen is ook goed voor je sociale gezondheid. Je kunt vrienden ontmoeten terwijl je samen fietst of boodschappen doet met je rieten boodschappentas. Je kunt nieuwe vrienden maken die ook van fietsen houden door groepsritten te maken met lokale clubs of deel te nemen aan een gemeenschapsrit. Fietsen is goed voor het emotionele welzijn. Dit komt omdat slechts 15 minuten dagelijkse lichamelijke activiteit gevoelens van depressie bij oudere volwassenen vermindert.

Manieren waarop fietsen je gezondheid en het milieu kan verbeteren

Fietsen heeft een aantal voordelen die goed zijn voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee. Fietsen is een geweldige manier om te sporten zonder naar een sportschool te gaan of geld uit te geven aan dure apparatuur. Je kunt calorieën verbranden terwijl je door de stad reist of gewoon geniet van tijd met vrienden. Het duurt niet lang voordat je het gevoel hebt dat je moeiteloos rond kunt rijden op twee wielen in plaats van op vier wielen in een auto of bus. Bovendien weerhoudt fietsen je ervan om fossiele brandstoffen te gebruiken die het klimaat op aarde schaden. Fietsen is een goede manier om je door de stad te verplaatsen zonder brandstof te verbruiken. Het is ook veel goedkoper dan autorijden en helpt je gezond en fit te blijven.