NGS West1
Image default
Mode en Kleding

Wat is fijner om mee te nemen naar school? Een rugzak of een school handtas?

Wat is fijner om mee te nemen naar school? Een rugzak of een school handtas?

Als je denkt aan een schooltas, hoeft dat niet meteen automatisch te betekenen dat je het dan over een rugzak hebt. Er zijn ook nog andere mogelijkheden als een school handtas of een sporttas. De keuze voor een bepaalde tas is voor iedereen natuurlijk heel persoonlijk. Zo zal je een jongen niet met een handtas door de school heen zien rennen, maar daarentegen met een rugtas wel. Maar wat is nu eigenlijk prettiger om te dragen? I dat de school handtas of de rugzak? Lees meer over de verschillen hier tussen in deze blog. 

Waarom kiezen voor een rugtas?

Een rugtas kopen is geen ingewikkelde bezigheid. Bij het kopen van een rugtas zijn er een paar dingen waar je wel op moet letten. Een van deze dingen is de schouderbanden van de rugtas. Zorg ervoor dat je een rugtas koopt die voorzien is van brede schouderbanden. Deze zullen veel minder snel in je schouders gaan snijden, hierdoor zit de rugtas ook comfortabeler op je rug. 

Naast de schouderband is het ook belangrijk dat je een rugtas koopt waarbij je de banden kan verstellen. Hoe meer verstelmogelijkheden de tas heeft, hoe beter het is voor je rug en het comfort tijdens het dragen van de rugzak.

Is een school handtas net zo comfortabel als een rugzak? 

Op zich zijn schoolhandtassen helemaal geen verkeerde tassen om mee naar school te nemen. Je moet er alleen wel voor zorgen dat de handtas die je kiest stevig genoeg en groot genoeg is om je schoolboeken mee te kunnen nemen. Je moet natuurlijk geen clutch tas hebben. Daar kan je geen boeken in kwijt. Dat is meer een tas die je zou kunnen gebruiken voor bij het uitgaan voor wat geld en make-up en je telefoon. 

Handige tips voor het kiezen van de beste schooltas

Om na je zoektocht naar de beste schooltas ook echt me de beste schooltas thuis te komen kan je hier wat tips vinden die je kan gebruiken bij het kiezen van de tas. Bij het kiezen van de tas moet je erop letten dat de tas groot genoeg is om schoolspullen in mee te kunnen nemen. De tas moet comfortabel zijn om mee te dragen, hoe hij eruit ziet is dan minder belangrijk.

Als je een herkenbare tas wil hebben dan kan je kiezen voor een kleur of print die bij je past. Let erop dat de tas stevig en comfortabel is om mee te dragen met al je schoolspullen erin.