NGS West1
Image default
Mode en Kleding

Het belang van sieraden vandaag

Juwelen stonden vroeger als uitdrukking van rijkdom en luxe. Gelukkig zijn die tijden voorbij. Het dragen van sieraden heeft tegenwoordig de extra betekenis van mooi en bijzonder zijn. Het dragen van juwelen onderstreept je persoonlijkheid en geeft elk sieraad een persoonlijk tintje en betekenis. Nooit eerder waren er zo veel manieren om ons te versieren: oorbellen, kettingen, ringen of armbanden. Tegenwoordig kan elke vorm, elk materiaal, elk sieraad een outfit er eleganter en modieuzer doen uitzien.

Maar bij het dragen van sieraden gaat het ook om veel meer. Met elk sieraad vertel je een verhaal, je onthult een deel van je persoonlijkheid. Want elk sieraad – of het nu een oorbel, ring of halsketting is – heeft een betekenis. Een groot voordeel van het dragen van sieraden tegenwoordig is dat ze niet meer zo duur hoeven te zijn. Het hoeven niet de mooiste sieraden van goud en edelmetaal te zijn.

Het dragen van sieraden moet geen kwestie van geld zijn, maar veeleer een uitdrukking van iemands persoonlijkheid. Daarom is bij het kopen van sieraden de betekenis van het sieraad veel belangrijker, welke symbolische kracht wordt belichaamd, wat wil je met dit sieraad uitdrukken.

Symboliek van sieraden
De laatste jaren zijn de grote statement halskettingen populair geworden. Statement halskettingen worden beschouwd als het uitroepteken onder de halskettingen. Het is op de modepodia al lang bekend dat statement halskettingen een alleskunner zijn. Ze zijn totaal variabel en elke vrouw kan ze dragen, ongeacht leeftijd, figuur of modestijl. De statement ketting “schreeuwt” – hier ben ik, dat ben ik en ik sta er voor.

Heel anders dan de statement halsketting is de betekenis in de nieuwe delicate symbool halskettingen. De symbolen van de halskettingen zijn uitingen van vriendschap, geluk of liefde. De bekendste van deze kettingen is de Oneindigheidsketting – als symbool van oneindigheid, kracht en nooit eindigende liefde.