NGS West1
Image default
Energie

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om te besparen op de energierekening en bij te dragen aan duurzaam leven. Maar hoe lang gaan ze mee? Zonnepanelen hebben een levensduur van 25-30 jaar. Er zijn echter enkele dingen die u kunt doen om ze langer mee te laten gaan. Een manier is om ze regelmatig schoon te maken met een vochtige doek en zeep. U kunt ook om de 3-5 jaar een dunne laag siliconenkit op het oppervlak van het paneel aanbrengen om te voorkomen dat water, stof en ander vuil de cellen binnendringt. Een zonnepaneel bestaat uit microscopisch kleine zonnecellen die zonlicht opvangen en omzetten in elektriciteit. Zonnepanelen zijn kwetsbaar en kunnen gemakkelijk worden beschadigd door bijvoorbeeld regen, sneeuw, hagel, natte sneeuw of boomsap. Als u abnormale weersomstandigheden ziet, moet u uw zonnepaneel afdekken met een stofhoes of deken. Onnodig te zeggen dat uw panelen langer mee kunnen gaan dan verwacht!

Hoe efficiënt zijn zonnepanelen?

Komt het winterseizoen eraan en maakt u zich zorgen over hoe efficiënt uw zonnepanelen zijn? Je bent niet alleen! Het vermogen van een zonnepaneel wordt gemeten in watt. Een residentieel systeem heeft doorgaans een vermogen tussen 200 en 600 watt, terwijl commerciële systemen tot 10.000 watt of meer kunnen produceren. De grootte van het systeem is van invloed op de efficiëntie – hoe groter het systeem, hoe groter de efficiëntie. De grootte van de zonnepanelen die in een installatie worden gebruikt, kan ook van invloed zijn op het rendement en het rendement van het systeem. Residentiële systemen gebruiken meestal polykristallijne of monokristallijne panelen, terwijl commerciële systemen vaak dunnefilmmodules gebruiken. Het type paneel is ook van invloed op de efficiëntie. Panelen met een hoger rendement zijn duurder dan panelen met een lager rendement, maar er is een afweging tussen kosten en efficiëntie voor elk type paneel. De grootte van het systeem is van invloed op de kosten. Kleinere systemen zijn duurder dan grotere omdat een kleiner systeem minder hardware en bedrading vereist. Kleinere systemen hebben echter meestal een hoger rendement in vergelijking met grotere, omdat ze minder apparatuur nodig hebben om een ​​bepaalde hoeveelheid bruikbaar vermogen te genereren.

Zijn zwarte zonnepanelen beter?

Zwarte zonnepanelen winnen in de loop der jaren aan populariteit omdat ze esthetisch aantrekkelijk zijn en een hogere productiesnelheid hebben dan witte zonnepanelen. Maar is dat echt waar? U moet naar enkele feiten kijken voordat u deze vraag kunt beantwoorden. Er is geen bewijs dat zwarte zonnepanelen meer energie produceren dan witte, maar er zijn aanwijzingen dat ze efficiënter zijn in het omzetten van licht in energie, wat betekent dat ze een grotere hoeveelheid stroom per vierkante meter kunnen produceren.