NGS West1
Image default
Aanbiedingen

Je kamer verduisteren zonder gordijnen te gebruiken

Slaap is een uiterst essentieel onderdeel van je dag en wordt helaas door veel mensen vaak genegeerd. Een goede nachtelijke gezonde slaap van 8 tot 9 uur zonder onderbreking en afleiding is zeer gewenst om je batterijen weer op te laden zodat je de volgende dag weer goed kunt functioneren. Om een diepe slaap te verzekeren, zijn er verschillende maatregelen die door dokters en deskundigen worden aanbevolen en voorgeschreven.

Het gebruik van mobiele telefoons twee uur voor de slaaptijd wordt sterk afgeraden, want het blauwe licht dat de telefoons uitstralen is schadelijk voor de ogen en de geest en beïnvloed je slaap. Volledige duisternis en het blokkeren van lawaai zijn de twee dingen die essentieel zijn voor een goede slaap. Er zijn straatlantaarns die licht door de ramen laten vallen en je ogen pijn doen tijdens de slaap. Raambekleding zoals gordijnen of jaloezieën zijn hiervoor aan te bevelen.

Zorgen voor mensen die ’s morgens slapen

Er zijn veel mensen die de hele nacht door moeten werken en alleen overdag kunnen slapen. Verpleegsters, politieagenten, brandweerlieden, artsen die in ploegendienst werken, leidinggevenden van callcenters en verscheidene anderen blijven de hele nacht door diensten verlenen. Daarom is het van belang dat ze goede raambekleding voor de slaapkamer hebben. Het enige moment dat ze het bed kunnen opzoeken is als de zon op is en door de ramen stroomt. Ongestoord een goede slaap vatten is belangrijk om het lichaam te laten rusten. Maar ’s morgens is er te veel licht om lichaam en geest effectief te laten rusten.

Uitdaging van het blokkeren van licht tijdens de ochtenduren

De grootste uitdaging voor deze mensen is het voldoende afdekken van de ramen om licht en lawaai tegen te houden. De meeste mensen gebruiken gordijnen, maar die kunnen ondoeltreffend zijn. Hoe dik het materiaal ook is, ze zijn gewoonlijk niet uitgerust of ontworpen om licht of geluid voor 100% tegen te houden. Ze laten ook warme lucht in de kamer ontsnappen, wat de kamer op zijn beurt warm en oncomfortabel maakt. Dus wat zijn de alternatieven voor gordijnen? Wat kan er gedaan worden om ervoor te zorgen dat, terwijl de rest van de wereld naar zijn werk gaat, dat andere deel van de bevolking dat de hele nacht wakker blijft een diepe slaap kan krijgen voor hun gezonde leven. 

Verduisterende voeringen voor je gordijnen

Voeg een verduisterende voering aan je gordijnen toe voor een zware laag die gegarandeerd 100% van het licht door de stof zelf tegenhoudt. Als deze gordijnen eenmaal over de ramen getrokken zijn, doen ze doeltreffend werk door het licht buiten te sluiten. Verduisterende gordijnen helpen ook de hitte te verminderen door de zonnestralen te absorberen voor ze de kamer kunnen binnendringen. In plaats van alleen verduisterende voeringen kun je kiezen voor thermisch geïsoleerde verduisterende voeringen voor de gordijnen. Ze doen geweldig werk door licht, warmte en lawaai tegen te houden. Tijdens de winters zijn ze ook effectief om warmteverlies te voorkomen. De bovenstaande opties zijn voor mensen die niet het budget hebben om hun bestaande gordijnen helemaal te vernieuwen. De toevoeging van verduisterende voeringen kan goed werken.

https://www.raamdecoratie.com