NGS West1
Image default
Mode en Kleding

Tips voor een goede bh na je operatie

Tips voor een goede bh na je operatie

Wanneer je net ben geopereerd, dan kan dit verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat er een medische ingreep is geweest of een cosmetische ingreep. In beide gevallen zul je merken dat je borsten vooral enkele dag na de ingreep erg gevoelig zullen zijn. Wanneer het drukverband bij de eerste controle wordt verwijderd, is het verstandig daarna een sport bh met voorsluiting na operatie te dragen. Deze bh houdt de druk op je borsten, waardoor zwellingen tegen worden gegaan, maar ook de kans op bloedingen wordt verminderd. Wanneer je dus bent geholpen, is het belangrijk dat je een goede bh draagt, hoe je weet welke bh geschikt is, lichten we je in onderstaande tips verder toe.

Draag een bh die tegendruk geeft

Wanneer je net bent geholpen, dan zullen de eerste dagen vaak nog wel meevallen. Dit komt vaak omdat er door de artsen een drukverband is aangelegd en zwellingen vaak überhaupt pas na enkele dagen optraden. Het is dus verstandig, dat wanneer je thuis bent, je na het verwijderen van het drukverband, direct begint met het dragen van een goede bh. Dit kan zijn een compressie bh, maar ook een sport bh is aan te raden. Net als je een sport bh zwanger draagt omdat je borsten gedurende de zwangerschap gevoeliger zijn, geldt dit ook voor na een operatie. Niet alleen is het belangrijk te zorgen dat je borsten tegen je lichaam worden gedrukt om zwellingen tegen te gaan, maar ook om de bewegingsvrijheid te beperken. Doordat je borsten ontzettend gevoelig zijn, zal iedere beweging erg pijnlijk kunnen zijn.

De juiste maat na je operatie

Wanneer je bent geholpen om je borsten te vergroten, dan zul je al je bh’s naderhand kunnen weggooien. Deze zullen logischerwijs niet meer passen. Toch is het niet verstandig om direct allerlei nieuwe bh’s aan te schaffen. Het kan namelijk zijn dat je borsten in de eerste paar weken nog wat veranderen omdat de zwelling afneemt. De juiste bh maat is dus direct na de ingreep nog wat lastig te bepalen. Het is dan raadzaam eerst gedurende deze periode nog een sport bh te dragen voor de juiste ondersteuning en wanneer je geen pijn meer hebt naar een lingeriezaak te gaan om advies in te winnen over welke bh je nu het beste kunt gaan dragen.