NGS West1
Image default
Aanbiedingen

Leer meer over Giardia bij uw hond

Het hebben van een hond brengt natuurlijk veel leuks met zich mee. Iedere dag met uw viervoeter aan de wandel, knuffeluurtjes op de bank en een hoop plezier om de ondeugende fratsen die hij uithaalt. Naast alle plezier die een hond in uw leven brengt, zult u zich ook in thema’s als verzorging, ziektes en kwaaltjes moeten verdiepen. Het is belangrijk dat u symptomen van kwaaltjes gaat herkennen, zodat u op tijd kunt ingrijpen. Denk aan het aanschaffen van de juiste middeltjes of een bezoekje aan de dierenarts, wanneer u het zelf niet kunt behandelen. Een van de dingen die vaker voorkomt bij honden is de Giardia bacterie. Hier leest u er meer over.

 

Wat is Giardia?

Het is een bacterie die zich in uw hond nestelt. Hij begint bij de slijmvliezen van de dunne darmen, want hier vinden ze voedsel in vorm van suikers. Dit heeft de bacterie nodig om zich te kunnen vermenigvuldigen. Als snel is het niet meer te overzien en wordt het probleem steeds groter. Daarom is het belangrijk om het op tijd te herkennen. Echter verschillen de symptomen per hond en is het soms lastig om het te herkennen. Een aantal veel voorkomende symptomen zijn wel: winderigheid, maagkrampen, verlies van eetlust, koorts, bloederige diarree, braken en gewichtsverlies. Zo gauw de ontlasting van uw hond er anders uit ziet dan normaal, is het tijd om aan de bel te trekken. Het kan ook iets anders zijn, maar vaak is het een teken dat er iets niet goed zit. 

 

Voorkomen is beter dan genezen

Uiteraard is het beter om Giardia bij honden te voorkomen. Vooral puppy’s en oudere honden hebben er snel last van. Maar ook andere honden kunnen de bacterie oplopen. Doordat deze zich via de suikers in de dunne darm voortplant, is het belangrijk om erop te letten, uw hond geen of zo min mogelijk suikers te geven. Zo wordt de kans kleiner dat uw hond last van deze vervelende parasiet krijgt. Is voorkomen helaas niet gelukt? Maak dan een afspraak bij uw dierenarts, zodat deze een kuur voor kan schrijven.

https://nl.bellfor.info/