NGS West1
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie in Loosduinen voor ondersteuning bij revalidatie

Een aparte tak van fysiotherapie in Loosduinen die u bij Fysio Centrum kunt volgen, is de revalidatietraining. De naam zegt het al, u volgt dit traject om zo voorspoedig mogelijk te herstellen en uw dagelijkse activiteiten weer zo goed mogelijk te kunnen hervatten. Soms is dat gedeeltelijk, soms lukt dat in zijn geheel. Dagelijkse activiteiten kunnen zowel betrekking hebben op het gebied van werk als sport. Wat de aanleiding voor het volgen van deze specifieke vorm van fysiotherapie in Loosduinen ook is, het doel kunt u altijd op dezelfde manier formuleren: het vergroten van de belastbaarheid van uw lichaam.

Redenen om aan revalidatietraining deel te nemen

Deze specifieke tak van fysiotherapie in Loosduinen kan op zichzelf staan, maar ook een onderdeel zijn van een algehele behandeling. Er bestaan diverse indicaties voor een dergelijke training. In de eerste plaats zijn dit operaties. Dit kunnen uiteenlopende ingrepen zijn, zoals een meniscusoperaties, een heup- of knieprothese of een hernia. Ook kan revalidatietraining als onderdeel van fysiotherapie in Loosduinen worden ingezet wanneer er sprake is van (gecompliceerde) botbreuken, MS, beroertes en ondersteuning bij herstel van oncologische aandoeningen.

Pre- en postoperatief herstel

Revalidatietraining vindt niet noodzakelijkerwijs alleen na een operatie of behandeling van een aandoening plaats. Ook een peroperatieve training behoort tot de mogelijkheden. Wanneer u zich, alvorens u een operatie ondergaat, voorbereidt op de ingreep, herstelt u daarna sneller. Patiënten die vóór een operatie met deze vorm van fysiotherapie in Loosduinen starten, profiteren behalve van een sneller herstel ook nog eens op een verminderd risico op complicaties.

Intensieve samenwerking met een specialist van Fysio Centrum

Is revalidatietraining in uw geval geïndiceerd, dan kunt u bij het fysiotherapeutisch behandelcentrum in Loosduinen rekenen op een betrokken behandelaar. Samen met hem of haar formuleert u behandeldoelen en monitort u de ontwikkelingen zorgvuldig. Binnen de revalidatietraining kan er aandacht bestaan voor zowel lenigheid als spierkracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. Waar de zwaarte komt te liggen, is afhankelijk van uw medische achtergrond en huidige situatie. Het trainingsprogramma wordt altijd voor u op maat gemaakt.

https://www.fysiocentrumdenhaag.nl/