NGS West1
Image default
Gezondheid

Het perfecte matras kopen

Het perfecte matras kopen

Bij 5top hebben we een aantal tips voor het kopen van het perfecte Matras. Naast de prijs is het ook verstandig om op de levensduur te letten. Een matras is eenmaal een flinke investering, maar voor een klein beetje meer kun je ook kiezen voor een langere levensduur. Gemiddeld gaan ze 5 tot 25 jaar mee afhankelijk van de vulling en het gewicht wat erop komt te liggen. Daarnaast is het altijd verstandig om minimaal 1 keer per maand het matras te keren. Dit zodat er geen deuken of kuilen ontstaan door overbelasting. Tot 80 KG maakt de vulling vaak niet veel uit. Wel hebben de meeste mensen dan een voorkeur voor een zachte vulling. 

Bij een gewicht wat hoger is moet je al snel denken aan een hardere vulling. Echter zijn er vandaag de dag ook methodes die daar tussen in zitten met zogenaamde comfortzones. Als je het snel koud hebt is het slim om te kiezen voor een koudschuim of traagschuim matras te kiezen, want dit isoleert en zorgt dus ook voor een hogere temperatuur. Mocht je veel draaien in je slaap of wilde nachten dat je door het hele bed gaat, dan raden we je aan om te kiezen voor traagschuim. Dit zorgt er namelijk voor dat je iets minder beweegt, dat is ook fijn voor je partner als je die een hebt. Hoe dikker dit traagschuim is, hoe beter de werking daarvan.

Een paar extra tips

Als je jouw bed al lang hebt dan is het aan te raden om te kiezen voor een bedbodem of boxspring inclusief matras. Hier zijn namelijk vaker acties op en daardoor kan je goedkoper uit zijn voor een compleet bed als alleen matras. Eventueel kun je ook een topper kopen. Dit zorgt ervoor dat je matras een langere levensduur krijgt. Veel mensen doen dit ook omdat ze een te hard matras hebben en zo kunnen ze net wat zachter liggen.