NGS West1
Image default
Gezondheid

Wavefront als extra optie bij ooglaseren

Bij verschillende ooglaserbehandelingen wordt de aanvullende behandeling Wavefront aangeboden. Zeker als je gevoelig bent voor licht en schitteringen kun je hier baat bij hebben. Het zicht is ’s nachts beter en contrasten zijn beter zichtbaar bij een behandeling met Wavefront, in vergelijking met een behandeling zonder deze extra optie. 

Voor wie is ooglaseren met Wavefront

Hoeveel je ziet is onder andere afhankelijk van zichtstoornissen, ook wel bekend als aberraties. Dit zijn kleine bultjes en kuiltjes in je hoornvlies die zorgen voor een verstrooiing van licht. Hierdoor zie je minder goed. We maken onderscheid in abberaties van lagere en van hogere orde. De lagere orde hangt samen met gewone oogafwijkingen, zoals cilinderafwijkingen, bijziendheid en verziendheid. Deze kunnen door middel van een standaard ooglaserbehandeling verholpen worden. Aberraties van de hogere orde veroorzaken echter andere zichtproblemen, zoals verminderd nachtzicht, minder contrastgevoeligheid, schaduwen, halo’s of verblinding. Voor mensen die last hebben van dit soort problemen biedt oog laseren in combinatie met de Wavefrontbehandeling een oplossing.

De voordelen van de extra behandeling

De Wavefrontbehandeling zorgt voor een vermindering van schitteringen en lichtkringen. Zo is uit klinisch onderzoek gebleken dat patiënten na een Wavefrontbehandeling ‘s nachts beter zien en minder last hebben van lichtkringen en schitteringen. Ook worden contrasten beter zichtbaar, waardoor de Wavefront-technologie niet alleen het gezichtsvermogen verbetert maar heeft ook een positieve invloed heeft op de zichtkwaliteit. Na de behandeling merk je dat je fijne details en contrasten beter ziet. Of een Wavefrontbehandeling voor jou nuttig is wordt bekeken in het vooronderzoek. Hieruit blijkt ook welke manier van laseren het best past bij jouw ogen. 

Extra kosten voor Wavefront

Bij de meeste klinieken moet je extra bijbetalen om een Wavefront behandeling te ondergaan. Deze extra kosten lopen uiteen, maar gemiddeld kun je rekenen op zo’n 200 euro aan extra kosten per oog. Wel is het zo dat je jouw uitgave voor een ooglaserbehandeling wel weer terugverdient. Je geeft namelijk eenmalig een bedrag hier aan uit waar je de rest van je leven profijt van hebt. Uitgaven voor een bril of lenzen zijn terugkerend waardoor je gemiddeld genomen de kosten voor een laserbehandeling in 4 à 5 jaar terugverdient. Er zijn ook klinieken waar er geen extra kosten worden gerekend voor het toevoegen van een Wavefront behandeling.