NGS West1
Image default
Meubels

12 geweldige badkamermeubel ideeën in 2022

12 geweldige badkamermeubel ideeën in 2022

Er zijn veel vragen over wat de voorkeur verdient bij het kiezen van de toekomstige stijl van elke kamer. De badkamer is geen uitzondering, maar er zijn veel meer aspecten om rekening mee te houden. Badkamermeubelontwerpideeën moeten niet alleen geschikt zijn volgens de trends, maar in de eerste plaats volgens de eisen van een persoon die het zal gebruiken. Welke badkamermeubels zijn het meest trendy en comfortabel in gebruik?

  • De soorten meubels voor de badkamer

In feite zijn er een heleboel soorten meubels die geschikt zijn voor de doucheruimte, maar alle eenheden kunnen grofweg worden onderverdeeld in de volgende groepen: vrijstaande kasten en andere meubels (ze zijn niet verbonden met de andere items aanwezig in de kamer en zijn meestal vrij om ze te verplaatsen indien nodig); complexe meubels (dit is het systeem van alle in de badkamer aanwezige kasten en rekken voor opslag en organisatie van de ruimte, kunnen niet gemakkelijk worden verplaatst, staan meestal tegen een muur die alle communicatie verbergt); zodanig aan de muur bevestigd dat het meubilair de vloer niet raakt (onder het badmeubel is er bijvoorbeeld enige ruimte tussen de bodem en de vloer, waardoor het oppervlak gemakkelijk kan worden schoongemaakt en er niet zo log uitziet); geïnstalleerd op de vloer en het creëren van een aparte kast voor opslag en het verbergen van de communicatie (geen behoefte aan speciale apparatuur voor montage aan de muur of een andere manier, gebruikelijke en comfortabele optie om te gebruiken).

  • Materialen en oppervlakken

De meest populaire trend is nu het mengen van materialen. Alles wat u moet weten is dat het mengen van materialen u helpt om absoluut onvoorspelbare effecten te bereiken, en alles waar u door beperkt wordt is uw verbeelding. In feite helpt het mengen van materialen niet alleen om het visuele uiterlijk van de kamer op te frissen, maar ook om nieuwe niveaus van functionaliteit te bereiken, afhankelijk van hoe je deze combinaties gebruikt.

Een van de slimste oplossingen is tegenwoordig het gebruik van verschillende materialen voor het aanrecht in de badkamer, zoals de wastafel meubel. Net als in de keuken kunt u kiezen voor natuurlijke materialen zoals graniet en marmer, of kunststenen zoals kwarts. Als het te duur is, is er altijd een mogelijkheid om verschillende soorten tegels en andere goedkopere materialen te gebruiken. Solid surface is ook een goede oplossing, veel meer aanpasbaar dan het gebruik van hele platen natuursteen. U kunt ook imitatie texturen gebruiken. Deze zijn betaalbaarder, en soms duurzamer dan natuurlijke, vanwege de productietechnologieën.

Onder een aanrecht van natuursteen of kunststeen kunnen houten meubels worden geplaatst, die de badkamer meer comfort en visuele warmte geven. Het is niet noodzakelijk dat de badkamermeubel een natuurlijke kleur heeft – het kan worden geverfd of op een andere manier worden behandeld, maar het is een veelzijdigere oplossing dan bijvoorbeeld glazen kasten.

Overigens is glas ook een goede variant om in combinaties te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een scherm hebt, zou het een interessant idee zijn om enkele glazen voorwerpen of details in andere delen van de doucheruimte te plaatsen om een meer harmonische stijl te creëren. Het ontwerp van badkamermeubel kan ook glazen details bevatten, bijvoorbeeld in de deuren van de opbergkasten. Als u een prachtig effect van uw badkamerontwerp wilt creëren, is het altijd mogelijk om een volledig glazen (of gerecycled glazen) aanrecht te bestellen. Verbluffende visuals zijn gegarandeerd! Hetzelfde geldt voor spiegels.

Samenvattend kunt u dus alle materialen combineren die u verkiest: hout, keramiek, glas, roestvrij staal, natuurlijke of kunstmatige stenen, zelfs papier – als u zeker weet dat het er goed uitziet en goed functioneert.

  • Kleur en stijl

Bij de bespreking van kleur en stijl moet worden gezegd dat de belangrijkste trend van 2022 een contrast is. Net als bij het mengen van de materialen en texturen gaat het om kleuren.

Hedendaagse badkamermeubels neigen, net als de hele ontwerptrend, naar lichte en heldere kleuren waarin contrasterende elementen zijn geïntegreerd. De witte en grijze kleuren voor de wastafelmeubel, laten we zeggen traditioneel, zijn nog steeds in de trend, hoewel ze vandaag de dag niet de indruk van een kliniek moeten wekken, maar gezelliger en luxueuzer moeten zijn. Hier spelen de details en decoraties de belangrijkste rol. Vintage elementen, gouden of zwarte accenten zorgen voor een moderner beeld en geven het badkamermeubelontwerp meer glans.

Felle kleuren worden ook trendy. Er is een goede kans om het blauwe palet te gebruiken voor unieke badkamermeubel en het hele ontwerp. Aangezien de natuurlijke glans van het glas lichtblauw is, zal dit materiaal die charme van diepblauwe contrasttinten alleen maar completeren. Rustgevend groen is ook een manier om de ontspanning in de badkamer te benadrukken. Muntkleur wordt nu uitzonderlijk populair, met de combinaties van lichtroze, geel, oranje en contrasterend donker turkoois en zwart.

wastafel