NGS West1
Image default
Meubels

Hoe kies ik een goed bureau uit voor mijn thuiswerkplek

Tegenwoordig werken steeds meer mensen meerdere dagen in de week thuis. De coronaperiode heeft daarin een grote invloed gehad. Mensen moesten vanuit huis werken, en veel bedrijven en werknemers hebben dit als prettig ervaren. Zo is er reistijd en worden geen reiskosten gemaakt. Verder blijkt voor verschillende sectoren dat de productiviteit vanaf huis hoger is. Wel is het belangrijk om een thuiswerkplek in te richten. Mensen willen nog wel is aan de keukentafel zitten, en gewoon op een eetkamer stoel zitten. Dit is ook de reden waarom fysio’s heel druk zijn geweest in de afgelopen periode. Veel mensen komen langs met rug en nek problemen bijvoorbeeld. Voor het inrichten van je thuiswerkplek heb geen goed bureau en een comfortabele bureaustoel nodig. Verder in dit artikel wordt besproken hoe je een goed bureau uitzoekt voor de thuiswerkplek.

Ruimte

Ten eerste moet je een ruimte kiezen waar je de thuiswerkplek kan inrichten. Deze ruimte hoeft niet groot te zijn, maar er moet wel een bureau komen die genoeg ruimte geeft voor een beeldscherm, toetsenbord, muis en overige ruimte voor andere apparaten of schrijfwaar. Verder is het ook handig om een ruimte uit te zoeken waar een raam zit. Een raam geeft het gevoel van meer ruimte, en geeft je het gevoel dat je minder in een hok zit. Verder kan je een raam ook openen, en voor frisse lucht zorgen. Er zijn naast het bureau ook andere onderdelen die een goeie toevoeging zijn voor de thuiswerkplek. Zo is een plantje of een beetje decoratie ook belangrijk. De thuiswerkplek moet een plek zijn waar je ook graag wilt komen.

Soorten bureaus

Er zijn verschillende soorten bureaus die je kan krijgen bij verschillende partijen, zoals Emob. Het aanbod is groot, en dat maak het niet perse makkelijk. Voor dat je gaat zoeken, is het handig om een lijstje te maken waar een bureau aan moet voldoen. Door dit te doen kan je online makkelijker filteren, en wordt de keuze waarschijnlijk ook makkelijker. De bekendste bureaus zijn de bureaus met opbergruimte of de bureautafels. Deze zie je bij de meeste mensen thuis. Deze bureaus zijn natuurlijk handig, maar er zijn ook andere opties die mogelijk interessant zijn. Zo is het voor de zithouding belangrijk dat je een bureau hebt die past bij jouw lichaamsbouw, denk dan bijvoorbeeld aan een verstelbaar bureau. Een verstelbaar bureau is fijn voor het goede zitten, maar het geeft je ook de mogelijkheid om staand te werken. Uit veel onderzoeken blijkt dat wij als mensen veel meer zitten dan vroeger, en dat is slecht voor de gezondheid, daarom is zo’n verstelbaar bureau misschien wel het ideale bureau. Verder is er ook de mogelijkheid om een hoekbureau te kopen of een bureau met een uitschuifbaar bureaublad. Een hoekbureau geeft je veel ruimte om op te werken, en neemt vaak minder ruimte in beslag. Verder is een uitschuifbaar bureau ook handig, vooral als je het bureau niet gebruikt, dan neemt dit bureau ook minder ruimte in beslag.

Bureau aanschaffen

Nu de verschillende soorten zijn besproken, moet je ook nog een keuze maken. Ga van te voren na wat voor jou van toepassing is. Daarbij is ook belangrijk om te kijken naar het budget wat je hebt. Je werkgever is in veel gevallen ook verantwoordelijk voor een goede werkplek, dus ga ook vooral in contact met je werkgever. Als je van te voren goed weet waar je het bureau voor gaat kiezen, dan kan je natuurlijk ook nog verschillende stijlen en kleuren kiezen. Iedere smaak is anders, dus hier kan nog wat tijd en energie in gaan zitten.