NGS West1
Image default
Auto's en Motoren

Krassen op de auto: voorkomen is beter dan genezen!

Er zijn veel redenen waardoor je auto beschadigd kan raken door krassen. Of je nu per ongeluk een auto hebt geraakt of langs een paaltje bent gereden, er zijn verschillende manieren om die krassen te laten verdwijnen. De methode die je gebruikt, is afhankelijk van de ernst van de schade. Voorkomen met een Opti coat is echter altijd beter dan genezen. Het is dus beter om te voorkomen dat je die krassen op je auto krijgt. Je kunt krassen op je auto voorkomen door deze eenvoudige tips te volgen: 

Tips om krassen te voorkomen

Om krassen op je auto te voorkomen, kun je een paar eenvoudige dingen doen. Zorg dat je auto schoon is en geen vuil heeft. Berg spullen veilig op in de kofferbak zodat ze niet tegen de carrosserie komen. Haal labels en stickers van ramen en spiegels. Laat huisdieren niet te vaak in de auto. Bescherm je motorkap met een doek als het waait. Parkeer je auto in een garage om hem te beschermen tegen gevaren en parkeerproblemen. Overweeg beschermende coatings zoals verf of was om kleine beschadigingen te voorkomen en je auto mooi te houden. Als je auto plastic bumpers of sierdelen heeft, poets die dan regelmatig met goede polijstpasta of was om ze glanzend te houden.

Wat moet je doen als je krassen op je auto vindt?

Wanneer je krassen op je auto aantreft, hoef je niet in paniek te raken. Het repareren van de krassen is niet altijd duur. De reden waarom sommige mensen gefrustreerd raken door krassen en andere kleine problemen, is dat ze aannemen dat het repareren ervan dagen gaat duren en veel geld gaat kosten. Hoewel er auto’s zijn die veel aandacht nodig hebben, kunnen de meeste auto’s thuis zelf worden gerepareerd, vooral als het slechts oppervlakkige krassen zijn. Als je weet welke soorten krassen er zijn en de manieren om ze te repareren, kun je ze repareren aan de hand van de bovenstaande uitleg. Probeer de kras indien mogelijk zelf te repareren. Het kan natuurlijk wel eens uit de hand lopen en dan kan het zijn dat je de krassen niet zelf kunt repareren. Wellicht heb je de de tijd en expertise er niet voor. In deze toestand kun je gewoon naar een garage in de buurt gaan en een professionele monteur de klus laten klaren.

Voordelen krasvrij houden auto

Daarnaast zijn er veel voordelen aan het krasvrij houden van je auto. Ten eerste zal het de waarde van je voertuig verhogen. Als je je auto wilt verkopen, kan het hebben van krassen de verkoopprijs verlagen. Krassen kunnen een auto er ook oud en versleten uit laten zien. Als je je auto er mooi uit wilt laten zien, dan moet je krassen voorkomen. Ten tweede kunnen krassen duur zijn om te repareren. De kosten voor het repareren van een kras hangen af van waar de schade zich op je voertuig bevindt, hoe diep het is en welk type verfbeurt is gebruikt op het deel van je auto dat beschadigd is. Hoe dieper en langer de kras, hoe hoger de reparatiekosten. Er is namelijk meer tijd en materiaal nodig om het goed te repareren.