NGS West1
Image default
Auto's en Motoren

Tweedehands Seat Ibiza

Een tweedehands Seat Ibiza is een interessante auto. Dat is het vanwege de vele functionaliteiten van de vierwieler, maar dat is het zeker ook vanwege de aantrekkelijke prijs. Een tweedehands Seat Ibiza kost je nooit de hoofdprijs, terwijl je gewoon een prima auto met uitstraling koopt.

De Seat Ibiza is de topuitvoering van het Spaanse automerk

De Ibiza is wat men een compacte hatchback noemt. De Seat Ibiza is toe aan de vijfde generatie en wordt al sinds 1984 gemaakt. De Ibiza is het topstuk van de Seat familie en staat voor veertig procent van de volledige verkoop van dit Spaanse merk. De Seat Cordoba is de sedan uitvoering van de Ibiza overigens. In 2017 werd de vijfde generatie van de Ibiza gepresenteerd, op het volledig nieuwe MQB AO platform van Volkswagen. De nieuwe Ibiza is er in een Reference uitvoering (basis), Style (middenmoter), Xcellence (de topuitvoering) en in de FR, de meer sportieve van de Seat Ibiza familie. Met de jaren en per generatie heeft de Ibiza aan functionaliteiten gewonnen. Dat geldt ook voor de uitstraling overigens, want die is zienderogen elke generatie groter geworden.

Bij onze Oosterburen zijn auto’s vrijwel altijd heel veel goedkoperIn Duitsland zijn vrijwel alle auto’s goedkoper, dus ook een tweedehands en nieuwe Seat Ibiza. Het is best de moeite waard om te onderzoeken of een auto importeren uit Duitsland de moeite waard is. Er komt best veel bij kijken als je wilt importeren, het is dus zaak alle voorwaarden in beeld te krijgen, net als de kosten die ermee gepaard gaan. Pas dan kun je inschatten of het al dan niet de moeite waard is om een auto uit Duitsland te halen. Het is in elk geval het onderzoeken meer dan waard, want wie weet kun jij je zo de nodige kosten besparen.