NGS West1
Image default
Zorg

De verschillende mogelijkheden op het gebied van begeleid wonen voor jongeren

Op het gebied van begeleid wonen voor jongeren zijn er verschillende mogelijkheden. Iedere situatie is natuurlijk anders en daar hoort de juiste aanpak bij. Daar helpen de professionals van Leviaan je graag bij. Leviaan begeleidt mensen met psychische kwetsbaarheden bij het bepalen van het gewenste leven. Ze helpen met het bepalen van de stappen om naar dat leven toe te werken. Daarbij bieden zij coaching en ondersteuning bij alle facetten van het leven. Zo ook wanneer begeleid wonen voor jongeren nodig is.

Wooncoaching

Leviaan biedt wooncoaching aan vanuit het project Kamers met Kansen. Vanuit het project Kamers met Kansen geeft deze organisatie wooncoaching aan jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar die buiten de boot dreigen te vallen. Deze optie is zeer geschikt wanneer jongeren graag op eigen benen willen staan, maar nog niet op dat punt zijn aangebroken. Na ongeveer twee jaar begeleid wonen stromen de jongeren uit en zijn ze klaar om zelfstandig te leven en wonen.

Trainingscentrum

Daarnaast is het ook mogelijk dat jongeren met autisme in een trainingscentrum terecht kunnen. Dit maakt het voor hen mogelijk om te werken aan hun toekomst vanuit een stabiele omgeving. Jongeren met autisme ontwikkelen zich optimaal het trainingscentrum van Leviaan. Dit komt mede doordat de begeleiders te allen tijde rekening houden met de beperkingen van de jongeren. Er wordt per individu gezocht naar een passende oplossing die hen verder helpt. Begeleid wonen voor jongeren in het trainingscentrum duurt doorgaans twee jaar. Dan hebben zij voldoende vaardigheden aangeleerd om zich staande te houden in de maatschappij.

Vraag naar meer informatie

Voor elk individu biedt Leviaan een passende oplossing. Begeleid wonen biedt jongeren met een beperking veel zekerheid en dit zorgt vaak voor veel rust in het dagelijkse leven. Met een goede voorbereiding zijn ze klaar voor alle valkuilen die de maatschappij biedt. Neem gerust contact met ons met deze specialist om de mogelijkheden te bespreken.

https://leviaan.nl