NGS West1
Image default
Zorg

Belevingsgerichte zorg bij dementie gaat voor een persoonlijke aanpak

Bij belevingsgerichte zorg bij dementie gaat het om het aansluiten van de zorg bij de belevingswereld en gevoelens van de cliënt. De cliënt zelf, zijn of haar familie en vrijwilligers gaan vaak samen op zoek naar de beste aanpak. Voor elke persoon is deze namelijk anders. Het doel van deze aanpak is de cliënt een positief gevoel van eigenwaarde te geven. Mensen met dementie verliezen hun herinneringen in de loop der tijd. Ze weten niet altijd meer waar ze zijn en met wie ze zijn. Het is dan belangrijk dat ze zelf nog kunnen deelnemen aan bepaalde activiteiten die zijn afgestemd op hun eigen belevingswereld, maar ook dat ze leven in een omgeving die hierbij aansluit. Denk daarbij aan de inrichting van bepaalde ruimtes, zoals de badkamer, woonkamer, slaapkamer et cetera.

Ondersteuning vinden voor belevingsgerichte zorg bij dementie

Voor het inrichten van de leefruimtes van de cliënt heeft u hulp nodig. Het is belangrijk dat specialisten dit aanpakken in samenwerking met de cliënt, de verzorgers en eventueel familie van de cliënt. Barry Emons is een gespecialiseerd bedrijf in hulpmiddelen en ondersteunende producten om verlichting en hulp te bieden aan personen met dementie in de belevingsgerichte zorg. Zij richten badkamers en leefruimtes in die speciaal zijn aangepast op de behoeften van de cliënt. U kunt dan zelf een bepaald thema kiezen of laat het aan hun specialisten over.

Vraag eens naar de mogelijkheden

Het is geen gemakkelijke opgave om de leefruimtes van iemand met dementie in te richten ter ondersteuning van belevingsgerichte zorg. Vraag dan ook gewoon eens naar de mogelijkheden. Barry Emons kan u eerst een offerte geven, zodat u ook weet waar u kostentechnisch aan toe bent. Ze hebben ook een showroom waar u langs kunt gaan. U kunt er hoe dan ook advies vragen over hoe u uw situatie het beste kunt aanpakken.  

https://www.barryemons.nl/