NGS West1
Image default
Zorg

Het autisme belevingscircuit van deze professional

Als je beter in staat wilt zijn om een persoon met autisme bij te staan, is het autisme belevingscircuit een aanrader. Deze cursus, gegeven door BijdeHand Zorg, heeft als doel de wereld autismevriendelijker te maken. Aan de hand van tien praktische opdrachten krijg je een goed beeld van de problemen waar autistische personen mee te maken hebben. Deze hebben vooral van doen met cognitie en waarneming. Immers zijn dit veelal de gebieden waar de kwetsbaarheden van mensen met autisme liggen. Sommigen vinden het moeilijk om contact te maken met anderen. Anderen zijn juist overgevoelig voor prikkels van buitenaf. Maar er zijn ook positieve aspecten. Zo kan de één uitstekend analyseren terwijl de ander zich optimaal kan focussen op een taak. Tijdens het autisme belevingscircuit komt het allemaal aan bod.

De voordelen van het autisme belevingscircuit

De impact van autisme op het dagelijks leven van een persoon moet niet onderschat worden. Veelal is het zo dat zij informatie op een andere manier verwerken, wat soms tot problemen en ongemakken kan leiden. Het is dan ook van groot belang dat mensen in hun nabije omgeving hier goed om weten te gaan. Het autisme belevingscircuit kan je dit leren. Door mensen met autisme beter te begrijpen, ontwikkel je meer empathie voor hen. Je snapt beter waarom ze de dingen doen die ze doen, en waarom ze soms tegen problemen aanlopen die voor jou misschien geen problemen zijn. Tijdens het autisme belevingscircuit van BijdeHand Zorg ligt de focus op mensen met autisme met een (rand-)normale begaafdheid. Duidelijk wordt wat de invloed van hun specifieke cognitie is op hun gedrag en waarnemingen.

Meer begrip voor autisme middels het autisme belevingscircuit

Het doel van BijdeHand Zorg is om de wereld vriendelijker te maken voor autistische personen. Een betere wereld begint bij jezelf. Tien praktische opdrachten illustreren de gedachtepatronen van autistische personen en hoe je hier beter mee om kunt gaan.

 

https://bijdehandzorg.nl/