NGS West1
Image default
Auto's en Motoren

Met het vrachtwagen theorie starten

Het behalen van een vrachtwagen theorie is niet zomaar een appeltje eitje, maar hier moet je goed voor leren want je dient veel informatie te onthouden wen te kunnen toepassen. Tijdens het vrachtwagen theorie zal je namelijk veel soorten vragen krijgen en die zijn niet zo makkelijk als je misschien denkt. Denk hier dus niet te makkelijk over, maar je hoeft hier ook niet al te zwaar over te denken. In ieder geval niet wanneer je kiest voor het volgen van een cursus om je vrachtwagen theorie zo snel mogelijk te kunnen halen. Met een cursus heb je binnen een enkele dag alle kennis die je nodig hebt om het examen af te kunnen leggen, terwijl wanneer je zelf gaat leren je misschien wel weken bezig bent en misschien wel veel te veel onnodige informatie probeert op te slaan. 

Rijbewijs C

Om je rijbewijs C te kunnen behalen dien je eerst het vrachtwagen theorie te hebben afgerond. Het bestaat uit meerdere trajecten die je moet afleggen. Dat betekent eerst het vakbekwaamheid traject en daarna het rijbewijs traject. Als je beroepsmatig wilt gaan rijden in een vrachtwagen dan dien je beide trajecten te vervolgen, is dit niet het geval hoef je alleen het tweede gedeelte te doen voor het behalen van je vrachtwagen theorie. Wanneer je alleen het gedeelte gaat doen waar je het rijbewijs bij gaat halen heb je daarin ook weer twee onderdelen die je moet kunnen doen. Dat zijn verkeer en techniek en goederenvervoer op administratief gebied. Dit heb je nodig voor je vrachtwagen theorie. 

Rijden voor je werk

Als je wel voor je werk wilt gaan rijden in de vrachtwagen dan moet je dus ook het andere traject afleggen waar wordt gekeken naar je bekwaamheid voor het vak. Hierbij krijg je dezelfde onderdelen als in het andere traject van de vrachtwagen theorie, maar hier komen nog drie cases bij die je moet kunnen maken. Dat betekent dat je situaties moet kunnen inschatten en moet weten hoe je hierin moet handelen.