NGS West1
Image default
Sport

Met deze tips blijf je warm op een koud voetbalveld

Echte voetballers gaan door weer en wind. Ongeacht hoe warm het is, willen echte voetballers altijd winnen. En ongeacht hoe hard het regent of hoe hard het waait, willen echte voetballers altijd winnen. Zie jij jezelf als een echte voetballer? Of vind je het toch iets minder leuk om te voetballen als het behoorlijk koud is? Met onderstaande tips heb je het alsnog relatief warm op een koud voetbalveld.

Goede handschoenen

Op een winterse dag voetballen is niet iedereen zijn/haar hobby. Veel mensen vinden de kou absoluut niet aangenaam, maar gelukkig kun je hier iets aan doen. Je handen hou je bijvoorbeeld lekker warm met goede handschoenen. Goede handschoenen voor op het voetbalveld moeten aan enkele eisen voldoen:

–      Ze moeten lekker zitten. Veel voetballers geven hierbij de voorkeur aan handschoenen die vrij strak zitten.

–      Ze moeten over grip beschikken. Deze grip – in de handpalm – komt goed van pas bij het ingooien. Met normale handschoenen ingooien is namelijk behoorlijk lastig.

Thermokleding

Heb je het tijdens trainingen of wedstrijden regelmatig echt koud? Dan kun je overwegen om speciale thermokleding aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld een thermoshirt aanschaffen, waardoor je bovenlichaam een stuk warmer blijft. Je kunt verder nog voor een thermobroek of voor thermosokken kiezen. Met goede thermokleding blijf je in ieder geval lekker warm.

Nekwarmer en/of muts

Tijdens het voetballen is de kans op koude oren vrij groot. Door een lekkere muts te dragen, weet je je oren lekker warm te houden. Tijdens een wedstrijd is het eigenlijk niet toegestaan om een muts te dragen. Gelukkig bestaat hier een prima alternatief voor; een nekwarmer. Met een nekwarmer hou je je nek heerlijk warm, waardoor je gehele hoofd warmer aan gaat voelen. Overigens verbieden sommige scheidsrechters om een nekwarmer te dragen. Vraag dit voor de zekerheid altijd even na.