NGS West1
Image default
Verbouwen

Veiligheidstips voor steigers

Steigers zijn tijdelijke constructies die op bouwplaatsen worden gebouwd om bouwvakkers toegang te geven tot de hoogste delen van het gebouw dat in uitvoering is. Het plaatsen van steigers is een complexe taak die door vakkundig personeel moet worden uitgevoerd. Er zijn aannemers die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van steigers en die zijn ingehuurd om te werken aan bouwprojecten. Aangezien steigers uitzonderlijk hoge hoogten kunnen bereiken en slechts een tijdelijke constructie zijn, is het van cruciaal belang dat alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen worden genomen voordat ze worden opgesteld. Ongevallen in de bouw komen heel vaak voor en het wordt altijd aanbevolen om die tijd te besteden aan het nemen van alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om arbeidsongevallen te voorkomen. Uit onderzoek is ook gebleken dat de meeste bouwongevallen worden veroorzaakt door defecte steigers. Het zou rampzalig zijn als een steiger zou instorten terwijl er mensen op stonden. Raadpleeg altijd professionals en zorg ervoor dat we een steiger kopen die goed is gebouwd en geïnstalleerd.

Steiger fundering

Het eerste dat moet worden geïnspecteerd, is de grond waarop de steiger wordt geïnstalleerd. In koude gebieden moeten extra voorzorgsmaatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat de grond onder de constructie niet bevriest. Als de grond bevroren is en langzaam begint te smelten, kan de constructie gaan zinken of buigen, waardoor deze uiteindelijk kan instorten en een enorme ramp kan veroorzaken. Het belangrijkste is om een ​​stabiele en stevige ondergrond te hebben die de constructie kan vasthouden zonder dat deze kan instorten. Als de grond te los is, is het veel beter om geld uit te geven aan het leggen van een betonnen platform als fundament van de steiger dan het risico te lopen dat de steiger tijdens gebruik wegzakt.

Veiligheid van medewerkers staat voorop

Als het gaat om steigers, is de veiligheid van de werknemers de meest cruciale overweging. Iedereen die op de steiger werkt, moet te allen tijde een harde helm dragen. Een ander ding is dat werknemers niet op de steiger mogen werken tijdens barre weersomstandigheden, zoals sneeuw of harde wind. Iedereen die de steiger gaat gebruiken, moet goed zijn opgeleid in het correct en veilig gebruiken van de constructie. Niemand mag zich in de buurt van de steiger bevinden wanneer deze wordt verplaatst. Dit kan gevaarlijk zijn, vooral als het een rolsteiger is. Alvorens de steiger te verplaatsen, moeten alle gereedschappen en materialen worden verwijderd en zwaar materieel stevig worden vastgebonden om incidenten te voorkomen. U moet altijd de veiligheidsmaatregelen doornemen wanneer u met steigers werkt of ermee omgaat. Een klein defect aan de steiger kan, net als huishoudtrappen, leiden tot ernstige verwondingen.