NGS West1
Image default
Bedrijven

Op deze manier verwijder jij zelf op een veilige manier je amandelstenen

Amandelstenen zijn erg vervelend. Ze kunnen namelijk een nare geur verspreiden en leiden tot een slechte adem. Dit kan vervelend zijn voor de mensen om je heen, maar vooral voor jezelf. Een slechte adem kan er namelijk voor zorgen dat je je erg onzeker en ongemakkelijk voelt wanneer je samen met andere mensen bent. Daarom is het fijn dat er tegenwoordig verschillende middeltjes zijn waarmee je zelf op een veilige en snelle manier de amandelstenen kunt verwijderen. Deze producten staan hieronder in een lijstje vermeld en uitgelegd. Lees dus snel verder om te kijken welk product geschikt is voor jou om te gebruiken. 

Wat zijn de symptomen van amandelstenen? 

Amandelstenen zijn kleine, witte steentjes die meestal ontstaan in je amandelcrypten. Dit komt omdat hier veel bacteriën zitten die ongeremd hun gang kunnen gaan. Als je goed in de spiegel kijkt, kun je ze soms zelf zien zitten. Het zijn namelijk gewoon witte brokjes of puntjes. Ze hoeven niet per se heel pijnlijk te zijn, maar dit kan wel voorkomen. Ze kunnen er ook voor zorgen dat je moeite hebt met slikken of dat je een vieze metaalsmaak krijgt in je mond. Doordat je er een slechte adem van krijgt worden ze ook wel eens stinksteentjes genoemd.  

Mondwater om amandelstenen te voorkomen 

Mondwater kan heel goed helpen tegen amandelstenen. Het aanpakken van amandelstenen begint namelijk met een goede mondgezondheid. Dit doe je door goed voor je mond te zorgen en door je tanden goed te poetsen, flossen en te spoelen met mondspoelingOravall mondwater is zo’n variant die ook echt helpt tegen amandelstenen. Ze voorkomen deze en die vervelende witte aanslag op je tong. Dit komt omdat er actief zuurstof in zit, wat de schadelijke bacteriën die de nare geurtjes verspreiden goed aanpakt en ervoor zorgt dat ze niet ongeremd hun gang kunnen gaan. Er zit geen alcohol in Oravall mondwater omdat dit je mond alleen maar uitdroogt wat juist weer gunstig is voor de schadelijke bacteriën. Daarnaast zorgt het uiteraard ook voor een frisse adem en een schone mond. 

Een pipetje om amandelstenen te verwijderen 

Een effectieve manier om amandelstenen te verwijderen is door gebruik te maken van de TonsilFresh Cupping Glass. Dit is een glazen pipetje waarmee je de amandelstenen in principe uit je keel zuigt. Je knijpt namelijk in het balletje dat zich aan het ene uiteinde van de pipet bevindt. Vervolgens plaats je het andere uiteinde in je keel en wanneer je het balletje loslaat, zuigt hij vacuüm. Op deze manier komen bacteriën en amandelsteentjes los en worden ze dus van hun plek gezogen. Doordat het pipetje erg compact is, kan het tot diep achter in je mond gestoken worden waardoor je overal goed bij kan. Doordat je je amandelcrypten hiermee helemaal schoon zuigt, kun je beter ademhalen en heb je een veel kleinere kans op een keelontsteking. 
Neusdruppels om amandelstenen te voorkomen 

Amandelstenen kunnen ontstaan wanneer je heel veel neusslijm hebt. Dit kan gebeuren wanneer je bijvoorbeeld veel last hebt van allergieën of een verkoudheid. Dit slijm gaat dan achter in je keel zitten en bacteriën gaan zich hier nestelen. Om dit te voorkomen, kun je TonsilFresh Nasal Sinus Drops gebruiken. Dit zijn neusdruppels die speciaal gemaakt zijn om amandelstenen en vuil in de amandelen tegen te gaan. Daarnaast hebben ze ook nog andere functies zoals een witte aanslag op je tong tegen gaan, voorkomen van een slechte adem en een einde maken aan die vieze smaak in je mond. Het gaat snel en effectief te werk waardoor je meteen verschil merkt. Daarnaast bevat het alleen maar goede en natuurlijke ingrediënten waardoor je geen vervelende bijwerkingen zult ervaren.  

Een schoonmaak setje om amandelstenen te voorkomen 

Je kunt amandelstenen het beste voorkomen door ervoor te zorgen dat je mond zo schoon en fris mogelijk is. Wanneer deze namelijk schoon is en er dus weinig schadelijke bacteriën in zitten, hebben deze ook niet de kans om zich te nestelen en om amandelstenen te creëren. Het schoonhouden van je mond kan gemakkelijk met de Orapack. Dit is een schoonmaak setje dat bestaat uit twee onderdelen: een gel en een tongreiniger. Deze gel is ontwikkeld om een slechte adem, een vieze smaak in de mond en om tongbeslag tegen te gaan. Hier smeer je dus je tong mee in en vervolgens borstel je je tong goed met de tongreiniger. Je schraapt dan de gel weer van je tong af en schraapt hier meteen alle bacteriën mee zodat je mond helemaal schoon en fris is. 

Een RVS lusje om amandelstenen te verwijderen 

Het is heel fijn wanneer je zelf je amandelstenen kunt verwijderen. Dit kan ook bij de dokter, maar dat duurt natuurlijk langer. Zeker wanneer je vaker last hebt van amandelstenen of witte plekjes op je amandelen, is het ideaal wanneer je dit zelf kunt doen. Daarom is een Loop Extractor erg fijn om in huis te hebben. Dit is een roestvrij staal staafje met een klein lusje aan het uiteinde. Dit kun je heel gemakkelijk in je mond doen en met het lusje kun je vervolgens de witte plekjes of amandelstenen uit je keel schrapen. Het is erg gemakkelijk om te doen doordat het staafje zo compact en dun is. Bovendien is dit een erg veilige en snelle manier om amandelstenen te verwijderen en ben je direct van ze verlost. 

Een verwijder set om amandelstenen te verwijderen 

Een veilige en snelle manier om je amandelstenen te verwijderen is door het zelf te doen met behulp van de TonsilFresh led kit. Deze set bestaat uit een verwijderaar met aan het uiteinde een fel lampje zodat je precies ziet waar je moet zijn en wat je aan het doen bent. Er zitten drie verschillende opzetstukjes bij die allemaal een verschillende lengte hebben. Zo kun je alle amandelstenen gemakkelijk bereiken. Ook zit er nog een zacht opzetcupje bij waardoor het zo comfortabel mogelijk aanvoelt. Daarnaast heb je ook nog een monosyringe, een apparaatje waarmee je heel voorzichtig je amandelen schoon kunt spoelen met mondwater.