NGS West1
Image default
Bedrijven

Wat is kortsluiting?

Kortsluiting is wanneer een circuit een elektrische stroom door een pad laat gaan dat de stroom niet aankan. Deze paden zijn meestal de onbedoelde paden voor elektrische stromen; paden met een zeer lage of geen bestaande elektrische impedantie. Wanneer dit gebeurt, kan een elektrische vonk of zelfs een kleine explosie optreden. Wat vervolgens tot brand leidt als de kortsluiting ergens zeer brandbaar is. Veel branden worden namelijk veroorzaakt door overbelasting van kortsluitingen. Als het vonkt, begint het een vuur. Daarom moet u altijd op de hoogte zijn van de elektrische situatie in uw huis. Er zijn veel factoren die kortsluiting kunnen veroorzaken in uw elektriciteitswerken. Er zijn verschillende soorten kortsluiting. Er is de normale kortsluiting en aardfout kortsluiting. Elk heeft een duidelijk verschil met elkaar met betrekking tot het proces van hoe de kortsluiting optreedt. Maar het lijdt geen twijfel dat beide soorten kortsluiting zeer gevaarlijk zijn en meteen moeten worden beoordeeld. Elektriciens Amersfoort zijn behoorlijk bedreven in het omgaan met situaties zoals kortsluiting om uw huis te beschermen tegen elektrische rampen.

Wat veroorzaakt kortsluiting?

Er zijn veel dingen die kortsluiting in uw huis kunnen veroorzaken. Een van de meest voorkomende oorzaken is ongedierte, zoals ratten die op draden kauwen. Op andere momenten, wanneer u onvoorzichtig bent, kunnen water en andere vloeistoffen in contact komen met bepaalde elektrische bedrading in uw huis. Zelfs een simpele losse verbinding in de elektriciteitskast van uw huis kan kortsluiting veroorzaken. Oude elektrische kabels en omhulsels van elektrische kabels zijn ook een boosdoener die wacht op een ongeluk. Een van de minder voorkomende dingen is wanneer je per ongeluk bepaalde kabels en draden doorboort met spijkers en schroeven. Zodra deze stroomdraden zijn blootgesteld en aangetast, is het heel gemakkelijk om kortsluiting te veroorzaken. Daarom is het erg belangrijk om overal in huis elektrisch onderhoud te laten plegen.

Onderhoud is belangrijk

Elektrisch onderhoud helpt het optreden van kortsluitingen tussen uw elektrische draden te verminderen. Door uw huis om de paar maanden of zo te laten controleren, verkleint u de kans op deze ongelukken. U kunt het ook zelf controleren om de veiligheid van uw elektriciteitskabels in huis te vergroten. U moet uw stopcontacten controleren voordat u ze gebruikt. U moet ook uw apparaten controleren voordat u de stekker in het stopcontact steekt. Als er water of andere vloeistoffen in de buurt van elektrische kabels lekken, moet u dit oplossen. Dit is een van de weinige dingen die u zelf kunt doen om kortsluiting te voorkomen.

 

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik de wintermaanden aangenamer voor mijn werknemers?

Het installatiebedrijf in Borne heeft veel ervaring

Wat zijn autoclaven en waarvoor worden ze gebruikt?