NGS West1
Image default
Bedrijven

Hoe maak ik de wintermaanden aangenamer voor mijn werknemers?

In Nederland kan het erg koud zijn en heel nat. Voor mensen die buiten werken is het weer in Nederland niet heel prettig. Als werkgever moet u ervoor zorgen dat uw werknemers goed kunnen blijven werken, en bent u verantwoordelijk voor een goede en veilige werkomgeving. Om de wintermaanden van werknemers aangenamer te maken kan u als werkgever bepaalde kleding aanschaffen. Verder is te lezen welke werkkleding u kunt aanschaffen en  waar u op moet letten.

Winterjas

Een warme en goede kwalitatieve winterjas mag eigenlijk niet ontbreken voor beroepen die zich buiten plaatsvinden. Naast het feit dat deze warm is moet ook deze jas comfortabel zijn en handig in gebruik. Uiteindelijk moet een winterjas niet te veel de bewegingsvrijheid belemmeren. Er zijn veel winter werk jassen te krijgen, zoals een softshell jas of een parka winterjas.

Truien

Een favoriet van iedereen, ook de mensen die lekker thuis zitten, is een trui, sweater of vest. Deze kledingstukken zitten erg comfortabel, bieden warmte en kunnen ook nog professioneel zijn. U kunt namelijk deze truien ook makkelijk laten drukken met uw logo of merknaam. Ook zijn deze truien in alle soorten en maten te krijgen, dus daar zit zeker wel een kledingstuk speciaal voor uw bedrijf bij.

Thermo kleding

Wat ook fijn is voor uw werknemers is thermo kleding. Zo kan u thermo werkkleding krijgen in alle soorten en maten. Zo is er thermokleding te krijgen voor verschillende seizoenen. Natuurlijk thermokleding voor in de winter, maar ook voor de lente, zomer en herfst. Thermokleding in de winter is vaak dikker van stof en zit ook minder strak dan andere thermo. Zomer thermo is vaak erg dun van stof en sluit goed aan op de huid.

Handschoenen

Naast de standaard handschoenen in de winkel zijn er ook speciale werkhandschoenen te krijgen. Ook werkhandschoenen die fijn zijn voor in de koude wintermaanden. Handen worden snel koud in de winter en dat kan ook het werken belemmeren. Goede handschoenen en waar mogelijk ook nog een sjaal of neck warmer kan enorm fijn zijn voor uw werknemers.

Muts

De oren en het hoofd worden ook snel koud bij slechte weersomstandigheden. U kunt er voor kiezen om jassen aan te schaffen met een muts of misschien een hoodie aanschaffen, maar er zijn ook mooie en professionele mutsen te krijgen. Deze mutsen zijn ook vaak te bedrukken en het belangrijkste is dat ze voor comfort zorgen.

Sokken

U heeft het vast wel meegemaakt, koude voeten, en dan vooral koude tenen. Dit is erg onprettig en kan ook het algemene comfort erg aantasten. U kunt als werkgever zorgen voor goede warme sokken, ook kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld kousen aan te schaffen die normaal worden gebruikt voor het sproten.

Schoenen

U kunt naast sokken nog iets anders doen voor uw voeten in de kou. Zo zijn er verschillende werkschoenen te krijgen. In de winter is het vaak fijner om wat hogere schoenen aan te hebben. In de zomer is het weer fijner om lagere schoenen te dragen. Als werkgever moet u deze optie dus ook kunnen geven aan uw werknemers. Zij moeten kunnen kiezen tussen schoenen.