NGS West1
Image default
Aanbiedingen

Wafelmaker vs Wafelijzer

Wafelmaker vs Wafelijzer

Een wafelijzer is een elektrisch apparaat. Je steekt hem in het stopcontact, zet hem aan en giet je wafelbeslag in de roosterplaten. Een wafelijzer heeft een externe warmtebron nodig. Het wordt vaak boven een vuur of een kachel geplaatst. Zowel wafelmakers als wafelijzers produceren uitstekende wafels.

Wafelijzer vs. wafelijzer: wat zijn ze?

Hoewel er veel verschillen zijn tussen wafelijzers en wafelmakers, kan het belangrijkste verschil als volgt worden samengevat:

  • Een wafelijzer werkt op elektriciteit. Een betere terminologie voor wafelijzer is misschien “elektrische wafelijzer”.
  • Een wafelijzer kan op het fornuis worden gebruikt. Een betere terminologie is dan ook “wafelijzer op het fornuis”.

Hoewel wafelijzers vaak op het fornuis worden gebruikt, is dit niet de enige plaats waar u er een kunt gebruiken. Sommige mensen nemen bijvoorbeeld wafelijzers mee op kampeertrips. Ze zijn stevig genoeg om op een open vuur gebruikt te worden. Als je geïnteresseerd bent in een wafelijzer dat gebruikt kan worden op de camping, dan raden we je aan om onze lijst met de vijf beste wafelijzers voor op de camping te bekijken.

Wafelijzer vs. wafelijzer: een vergelijking

Gebruiksgemak

Wanneer de meeste mensen een wafelijzer versus wafelijzer vergelijken, zal hun grootste zorg zijn hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn. Om eerlijk te zijn, zowel wafelijzers als wafelmakers zijn vrij eenvoudig in het gebruik. In beide gevallen wordt het beslag tussen twee metalen platen gegoten en verhit tot je iets hebt dat eruitziet en smaakt als een wafel.

Een wafelijzer is echter veel gemakkelijker te gebruiken. Bij de meeste wafelijzers hoef je alleen maar de wafelplaten op te warmen, het beslag erin te gieten en te wachten. Ze zijn fantastisch als u wafels wilt maken met een minimum aan gedoe. In slechts een paar minuten hebt u een fantastische wafel.

Het gebruik van een wafelijzer is iets ingewikkelder. Afhankelijk van het wafelijzer dat u hebt (en hoe u de wafels bakt), moet u het wafelijzer tijdens het bakken misschien omdraaien. U moet er ook voor zorgen dat de wafelplaten gelijkmatig worden verhit, anders kunt u een gedeeltelijk gare wafel krijgen.

Wafelijzers produceren niet altijd de beste wafel. De enige manier om met een wafelijzer een kwaliteitswafel te maken, is door goed op te letten wat u doet. Als je de beste wafelijzer hebt, dan krijg je een constant goede wafel, ervan uitgaande dat je het beslagrecept dat je gebruikt niet verandert.

Veelzijdigheid

Als je de beste wafelijzer wilt gebruiken, dan moet je een stopcontact hebben dat je kunt gebruiken. Anders worden ze niet warm. Met een wafelijzer van goede kwaliteit kunt u vrijwel elke warmtebron gebruiken. Traditioneel wordt een wafelijzer boven een fornuis gebruikt. Gietijzeren wafelijzers van goede kwaliteit kunnen echter ook worden gebruikt op kampeeruitstapjes.

Als u alleen thuis wafels maakt, is er geen echt verschil tussen de twee. Wij zijn ervan overtuigd dat u thuis allemaal een stopcontact en een fornuis hebt. Maar als je het ijzer mee wilt nemen naar de camping (geloof ons, wafels bakken op de camping is geweldig!), koop dan een wafelijzer.

Gemak van schoonmaken

Wafelijzers zijn veel gemakkelijker schoon te maken. Je kunt ze gewoon in de afwas gooien en dan is alles in orde. Wafelijzers niet zozeer. Alleen de duurdere wafelijzers op de markt hebben afneembare platen die u kunt schoonmaken. Dit betekent dat u in veel gevallen uw wafelijzer met een natte doek moet afvegen. Het kan ook behoorlijk lastig zijn om aangebrande stukjes te verwijderen.

Zelfs als u een wafelijzer hebt met verwijderbare platen, moet u toch de buitenkant van de wafelmaker schoonvegen. We weten allemaal hoe wafelbeslag overal terecht kan komen!

Onderhoud

Wafelijzers vergen veel meer onderhoud, vooral als je een gietijzeren wafelijzer hebt. U zult het wafelijzer om de zoveel tijd moeten kruiden. Het kan ook zijn dat u wat werk moet verzetten om ervoor te zorgen dat het oppervlak niet aangetast wordt. Een wafelijzer hoeft alleen maar schoongemaakt te worden.

Koop de Beste Keukenmachine!