NGS West1
Image default
Woning en Tuin

Enkele dingen die u moet weten bij het gebruik van PVC-vloeren

Op het gebied van constructie, met name interieurinrichting, is de vloer een onderdeel dat aandacht behoeft. Momenteel wordt PVC-vloer veel gebruikt voor huisvloeren of vloeren in commerciële gebouwen zoals kantoorruimtes, hotels, enzovoort. Er zijn veel redenen waarom mensen nu meer geïnteresseerd zijn in PVC-vloeren, van schoonheid, gemak tot een meer betaalbare prijs. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van een PVC-vloer, moet u eerst weten wat een PVC-vloer is en wat de voor- en nadelen zijn.

 

Wat is PVC-vloer?

Zoals de naam al doet vermoeden, is PVC-vloer een vloer gemaakt van PVC of Polyvinylchloride, een thermoplastisch polymeer dat veel wordt gebruikt om bouwmaterialen te maken. Als je eerder keramische vloeren, houten vloeren of betonnen vloeren hebt gezien, dan is er nu de PVC-vloer, de nieuwste innovatie in de wereld van constructie en interieurontwerp. Een PVC-vloer wordt gelegd door deze te verlijmen op een reeds bestaande vloer. Het wordt geproduceerd in verschillende formaten bestaande uit kleine platen of in de vorm van rollen die u kunt aanpassen aan de behoeften van de vloer in uw huis.

 

Voordelen van PVC-vloer:

Er is steeds meer vraag naar PVC-vloeren omdat het verschillende voordelen biedt, waaronder ten eerste dat PVC-vloeren een redelijk goede weerstand hebben. Het kan tot 10 jaar meegaan. Als je een bepaald merk kiest dat van hoge kwaliteit is en de PVC-vloer goed verzorgt, dan kan deze zelfs tot wel 15 jaar mee. Dit zal winstgevender zijn omdat de prijs van PVC-vloeren goedkoper is dan die van andere soorten vloeren. PVC-vloeren hebben eigenschappen die elastischer en zachter zijn, dus het is zeer comfortabel om op te stappen. Ook is PVC-vloer brandveilig en waterafstotend. Bovendien zijn PVC-vloeren eenvoudig te leggen, gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.

 

Nadelen van PVC-vloer

Het nadeel van PVC vloer is dat deze niet krasvast is. Dit betekent dat als het wordt geraakt door een scherp voorwerp, het kan worden gescheurd en beschadigd. Als het beschadigd is, zal het moeilijk te repareren zijn, dus het moet worden vervangen. Ten tweede bevatten vloeren met PVC-materialen VOS of vluchtige organische stoffen die vrijkomen in de lucht en de ademhaling kunnen beïnvloeden, dus een huis met PVC-vloer moet een goede luchtcirculatie hebben om de effecten te minimaliseren.