NGS West1
Image default
Beauty en verzorging

Gebruik deze tips om beter voor je krullende haren te kunnen zorgen

Krullend haar

Zorgen voor krullend haar kan soms een uitdaging zijn, omdat het haar doorgaans droger is en sneller breuk kan vertonen dan andere haartypes. Daarom moet je net iets meer moeite doen om je haar mooi te houden dan iemand met stijl haar zou moeten. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt volgen om het beste voor je krullen te zorgen:

 

Gebruik een sulfaatvrije shampoo

Sulfaten kunnen het haar uitdrogen en de krullen doen afbrokkelen. Krullend haar is van zichzelf al een stukje droger en in combinatie met sulfaten wordt dat alleen maar erger. Dan loop je het risico dat je haar dof wordt en gaat breken. Kies in plaats daarvan voor een sulfaatvrije shampoo om je krullen zacht en gehydrateerd te houden.

 

Maak gebruik van een conditioner of een leave-in conditioner

Het is met krullend haar belangrijk om je haar meer voeding te bieden. Dat kun je doen door gebruik te maken van een conditioner of een leave-in conditioner. Conditioner helpt om het haar te verzachten en te versterken, wat belangrijk is voor krullen die snel breken. Gebruik een leave-in conditioner om het haar gedurende de dag te hydrateren.

 

Pas op met hoge temperaturen

Krullend haar is droger en bevat dus minder vocht. Door hitte verliest je haar nog meer vocht en droogt je haar enorm uit. Hoge temperaturen kunnen het haar beschadigen en de krullen laten uitdrogen. Dit wordt lelijk en je loopt ook het risico dat je haar breekt. Als je het haar toch wilt föhnen, gebruik dan een hitte beschermende spray voordat je dat doet.

 

Gebruik speciale producten

Gebruik producten die speciaal voor krullend haar bedoeld zijn. Krullend haar heeft producten nodig die het haar extra vocht en bescherming bieden. Het is beter om een shampoo bar krullend haar te gebruiken die je haar wel de juiste verzorging biedt. Zoek producten die vocht in het haar behouden en de krullen definiëren, zoals mousses, gels en crèmes. Kijk op shampoobars.nl voor de benodigde haarverzorging.

 

Droog je haar niet met een gewone handdoek

Het is niet verstandig om je haar te laten drogen met een gewone handdoek. Laat het haar natuurlijk drogen, of gebruik een microvezel handdoek of T-shirt om het haar te drogen. Gewone handdoeken zijn te ruw en kunnen de krullen beschadigen en afbreken.

 

Gebruik geen gewone borstel

Maak gebruik van een zachte borstel of een grote kam met wijde tanden om het haar te kammen. Met een gewone borstel trek je je haar sneller kapot en blijf je vast zitten. Krullend haar kan snel knopen vormen, dus probeer het haar voorzichtig te kammen terwijl het nog vochtig is om knopen te vermijden.

 

Bied je haar extra voeding

Krullend haar is erg droog en breekt daardoor veel makkelijker. Je haar krijgt hierdoor minder volume en is dof. Het is daarom belangrijk om je haar extra voeding te bieden. Geef je krullen regelmatig een diep verzorgende behandeling. Dit kan in de vorm zijn van een haarmasker of een oliebehandeling. Dit zal het haar verzachten en versterken en de krullen helpen behouden.