NGS West1
Image default
Vakantie

Coole en Ongewone Dingen om te Beleven in Hamburg

Ontstaan als een haven, is Hamburg nu  een culinair toevluchtsoord en de thuisbasis van futuristische architectuur. Hamburg biedt je veel mogelijkheden, en dit zijn een aantal van onze favorieten-

Museumbezoeken

De beste manier om een stad te kennen is door zich bewust te zijn van haar geschiedenis. En wat is een betere manier om dat te doen dan het bezoeken van verschillende musea.

  • Het Internationaal Maritiem Museum is een heiligdom voor iedereen die fantaseert over de uitgestrekte zee. De schat aan maritieme artefacten in het museum is de moeite waard. Er zijn hele zeilboten en boeiende curiosa, een reproductie van de reddingsboot van Ernest Shackleton en een 3.000 jaar oude kano die in de haven van Hamburg is gevonden.
  • Dialoog in het Donker is een museum dat net zo verleidelijk en intrigerend is als het klinkt. Je wordt geblinddoekt en geleid door een blinde of slechtziende gids. De kracht van het museum ligt in de verandering van je observatievermogen, omdat je kwetsbaar bent en afhankelijk van je gids voor hulp. Een museum wordt niet interessanter dan dat!

Boottochten

Als een voormalige haven, is het logisch dat Hamburg boottochten voor je heeft om je te laten verwennen. Het is niet enkel een tochtje op het water; boottochten zijn de beste manier om de haven en de districten aan het water in Hamburg te ontdekken. Stap aan boord van nr. 72 om de HafenCity en de Elbphilharmonie te bekijken.

Architecturale wonderen

Elbphilharmonie is het hoogste bewoonde gebouw van Hamburg met een hoogte van meer dan 100 meter. Het heeft een luchtige en etherische kwaliteit. Op de glinsterende gevel zijn er ongeveer 1.000 gebogen ramen en helemaal bovenaan bevindt zich de Plaza, een observatiedek en een café die beide open zijn voor het publiek. De Elbe-tunnel is een ander architecturaal wonder dat je zeker wilt bezoeken. De stijl is Jugendstil, en de noordelijke ingang van deze 426 meter lange tunnel zal zeker je aandacht trekken. De architectuur van het stadhuis van Hamburg is Neorenaissance, het heeft een 133 meter brede gevel, en de toren in het centrum reikt tot 112 meter. Binnenin zijn er kortstondige tentoonstellingen, die vrij te bezichtigen zijn. Deichtorhallen en Chilehaus zijn enkele andere architecturale hoogstandjes die je graag zal bezichtigen.

Plezier en gezelligheid

Als je in Hamburg bent, vergeet dan niet te genieten van de Hamburger Dom. Het is een 30 dagen durende kermis en markt die drie keer per jaar plaatsvindt. Er zijn klassieke carrousels, achtbanen om te schreeuwen van plezier en sideshows. Elke kermis is onvolledig zonder eten. Er zijn meer dan 100 kramen op de kermis, de meeste verkopen de geliefde Hamburgse haringbroodjes, Currywurst, en nog veel meer lekkernijen.

Als je de stad van dichtbij wilt aanschouwen en genieten van alles wat de stad te bieden heeft, dan is het hebben van een eigen voertuig een goede keuze. De meest aantrekkelijke reden om met een huurauto te rijden is de toegang tot de onderling verbonden bruggen en het gemakkelijk kunnen navigeren in het centrum van de stad. Het geeft je de vrijheid om bijna elke bezienswaardigheid te bezoeken, terwijl je de chaos en de drukte die gepaard gaat met het openbaar vervoer vermijdt.

Als je een auto meteen op de luchthaven wilt nemen, kan je gemakkelijk een auto huren bij verschillende autoverhuurdiensten in de aankomsthal van Terminal 2. Als je een snelle rit wilt, vermijd dan de spitsuren. De meeste auto’s in Duitsland zijn handgeschakeld. Het land is zeer streng op het gebied van regels. Dus om fikse boetes te vermijden, moet je er zeker van zijn dat je geen enkele overtreding begaat. Duitsers zijn snelle chauffeurs, dus wees extra voorzichtig bij het inhalen!

https://www.autoprio.nl/