NGS West1
Image default
Health / Alternative

Cursus BHV

Stelt u zich voor. Er ontstaat beginnende brand binnen uw bedrijf en u bent niet aanwezig. Of er gebeurt een bedrijfsongeval en de ambulance is er pas over 10 minuten terwijl uw werknemer in levensgevaar verkeert of kans heeft op permanent letsel. Weet uw personeel dan wat ze moeten doen? Met een cursus BHV zorgt u ervoor dat deze kennis wordt vergroot.

Beperk de schade

In geval van de bovenste situaties of andere noodgevallen, weet een bedrijfshulpverlener hoe er gehandeld moet worden om de schade te beperken. Ze kunnen eerste hulp bij ongevallen verrichten, ze bestrijden een beginnende brand op een verantwoorde manier en ontruimen het pand wanneer nodig. Ze brengen niet alleen de rest van het personeel in veiligheid, maar maken ook een snelle werkhervatting mogelijk.


Wettelijk verplicht

Al bij één werknemer is het verplicht om bedrijfshulpverlening te organiseren. De wet verplicht bedrijven om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. De benodigde hulpverlening is afhankelijk van de grootte van het bedrijf en het soort werk wat wordt uitgevoerd. Er moeten altijd voldoende BHV’ers aanwezig zijn. Daarbij moet rekening gehouden worden met vakanties, ziekte en ploegendiensten.

Door uw personeel een BHV cursus bij Arehbo te laten volgen, is uw personeel op de hoogte van de laatste technieken en kunnen zij handelen in geval van nood. Op deze manier beperken ze de schade en handelen ze op een veilige manier.