NGS West1
Image default
Health / Alternative

De overdracht van energie staat centraal tijdens reiki

Reiki is een van de bekendste alternatieve geneeswijzes. Tijdens deze therapie staat de overdracht van energie tussen de patiënt en therapeut centraal. Reiki kan vervelende aandoeningen voorkomen en in sommige gevallen eenvoudiger genezen. Een reiki-healer maakt maakt energieblokkades ongedaan, door middel van extra energie door het lichaam te laten stromen.

 

De geschiedenis van reiki

 

De geestelijk vader van reiki is Mikao Usui. Deze Japanse man was ervan overtuigd dat iedereen beschikt over een bepaalde dosis energie. Deze energie, ook wel levensenergie genoemd, wordt in onze handen gesimuleerd. Bij reiki wordt lichaam, geest en ziel als één geheel beschouwd. Ga je in therapie en onderga je reiki, dan legt een therapeut zijn of haar handen op de plek waar pijn wordt ervaren. Dit met het idee dat op deze plek energie wordt geblokkeerd en vrij moet worden gemaakt.

 

Te vergelijken met alternatieve geneeswijzen

 

Zoals je hierboven hebt gelezen, werkt reiki met universele energie. Hierdoor is deze therapie te vergelijken met verschillende andere alternatieve geneeswijzen. Denk hierbij aan acupunctuur en shiatsu. Deze universele energie wordt gebruikt om het netwerk van energiebanen in je lichaam in evenwicht te houden en te brengen. Doordat blokkeringen kunnen ontstaan in je energiebanen, kan je volledige energiehuishouding in gevaar worden gebracht. De energiebanen zijn via vele knooppunten met elkaar verbonden. Deze knooppunten worden ook wel chakra’s genoemd.

 

Verschillende reacties vanuit je lichaam

 

Tijdens een reiki behandeling kan je lichaam verschillende signalen aan je geven. Denk hierbij aan een warm gevoel, je kunt tintelingen in je lichaam voelen en ervaart een rustig en ontspannen gevoel. Dit met als resultaat dat je beter slaapt en dat giftige afvalstoffen tijdig worden afgebroken en afgevoerd. De werking van je organen wordt gestimuleerd en je hormonen raken beter in balans.