NGS West1
Image default
Health / Alternative

Een beugel als volwassene

Men associeert een beugel vaak met jongeren, maar tegenwoordig ziet men ook steeds meer volwassenen die voor deze orthodontische ingreep kiezen. Dit komt doordat een beugel vele voordelen biedt voor uw gebit. Niet alleen wordt de stand van uw kaak en tanden verbeterd, uw gebit staat na de behandeling ook rechter.

Het verschil met een beugel voor kinderen

Er is een significant verschil tussen de orthodontische behandeling voor volwassenen en voor kinderen. Wanneer bij een kind een beugel geplaatst wordt, houdt men rekening met de groei die het kind nog zal ondergaan. De orthodontist zal proberen om de gemiddeld te voorspellen groei van de kaak te gebruiken in het voordeel van de behandeling. Een volwassen kaak is echter al volgroeid. Dit zorgt ervoor dat het kaakbot stugger is dan bij een kind. Indien de beugel slechts kleine correcties teweeg moet brengen is dit geen probleem. De behandeling kan echter wat langer duren dan bij een kind.

Andere opties

Veel tandartsen en orthodontisten bieden alternatieven voor een beugel voor volwassenen. Neem bijvoorbeeld Tandartsen 14, een tandarts in Kortrijk. Hier kan u niet alleen terecht voor een orthodontische ingreep, maar ook voor facings. Dit is een eerder esthetische ingreep die de aanblik van een gebit sterk verbeterd. Bespreek uw opties zeker met uw orthodontist en kies degene die het beste bij u aansluit.


https://tandartsen14.be