NGS West1
Image default
Health / Alternative

GPS om beter te navigeren

Het is een onmisbaar iets geworden in het leven van vandaag, GPS. het wordt dan ook voor van alles en nog wat ingezet en is ons vaak tot grote hulp. Denk bijvoorbeeld eens aan gps tracking, een technologie die ook vaak wordt ingezet bij het traceren en volgen van dieren in het wild.

Zoals vermeld wordt GPS tegenwoordig ook vaak ingezet bij het volgen van wilde dieren. Onze huisdieren worden natuurlijk gewoon gechipt, maar om deze chips af te kunnen lezen moet het dier natuurlijk ook fysiek aanwezig zijn en bovendien ook aangeraakt worden. Bij wilde dieren is dat natuurlijk geen optie. Gelukkig kan er bij wilde dieren wel gebruik worden gemaakt van een GPS tracker, waarmee het eigenlijk kinderlijk eenvoudig is om het dier met de tracker te kunnen volgen. Om een signaal op te pakken hoef je namelijk niet per se het dier te hanteren of heel dicht in de buurt te zijn. Zo kan je een wild dier vanaf een afstand in de gaten houden en kan de locatie van het dier toch zeer nauwkeurig worden bepaald zonder dat het dier daarvan hinder zal ondervinden. Veel zeldzame diersoorten worden met deze technologie uitgerust, om de populatie zo goed mogelijk in de gaten te kunnen houden.

Verder zijn er natuurlijk nog meer toepassingen voor GPS. het gebruik van GPS in voertuigen is wellicht wel meest bekend, maar wist je bijvoorbeeld ook dat GPS ook kan worden toegepast op websites? Wanneer je klant of je potentiele klant zich op de website begeeft, zal er worden gevraagd of hij of zij zijn of haar locatie wil doorgeven. Deze informatie zit natuurlijk ook al deels in de cookies. Met deze informatie kan er zeer specifiek aanbod worden gedaan aan klanten uit bepaalde regio’s en dat is natuurlijk een voordeel voor iedereen.

https://mygpstracker.nl/