NGS West1
Image default
Health / Alternative

Kinderverbanddoos

Kleine kinderen zijn eigenlijk altijd wel goed voor de nodige ongelukjes. Een kinderverbanddoos is dan ook eigenlijk nooit een overbodige luxe, omdat een ongeluk altijd in een klein hoekje lijkt te zitten. Een verbandkoffer is natuurlijk altijd wel een goede optie om in huis te hebben, omdat je er altijd voorbereid bent op kleine ongelukken en eventueel ook direct eerste hulp kunt verlenen bij grotere ongelukken. Een goede en complete verbandkoffer zorgt ervoor dat je in ieder geval zo voorbereid als mogelijk bent in noodsituaties en dat je dat je altijd zaken hebt om op terug te kunnen vallen.

Elke verbanddoos behoort natuurlijk vanzelfsprekend genoeg pleisters te bevatten. Bij voorkeur heb je dan ook nog de keuze uit verschillende formaten en soorten, zodat je allerlei soorten verwoningen goed aan kunt. Zorg er bijvoorbeeld ook altijd voor dat je watervaste pleisters hebt, waarmee je ook wonden kunt verbinden en daarna ook weer aan de slag kunt, in bijvoorbeeld de keuken. Zorg er altijd voor dat deze pleisters felgekleurd zijn. Dat is zo gedaan omdat je anders natuurlijk de pleisters niet meer zit, mocht je deze tijdens het koken verliezen. Dat is natuurlijk anders niet zo mooi. Voor kinderen is het natuurlijk ook altijd wel leuker en fijner om een mooie pleister te krijgen dan een gewone saaie pleister. Dat maakt het leed toch wel iets minder.

Verband hoort natuurlijk ook in een goede verbandkoffer te zitten. Zorg ervoor dat dat verband altijd ruim voldoende aanwezig is en dat je ook een goede schaar hebt om mee te kunnen knippen, dat is niet alleen handig voor verband maar ook voor andere dingen.

Het kunnen verlenen van eerste hulp is natuurlijk erg fijn maar zorg er ook voor dat je op tijd contact opneemt met de dokter, wanneer je twijfelt of je wel het juiste doet.

https://www.schoens-safety.nl/