NGS West1
Image default
Health / Alternative

Glas repareren

Glas wordt tegenwoordig voor veel doeleinden ingezet. Het is licht doorlatend en daardoor is het natuurlijk ook zeer veelzijdig. Het stelt ons in staat om onze huizen lichter te maken en toch voldoende bescherming tegen de elementen te genieten. Glas is duurzaam en kan zeker ook wel tegen een stootje maar het is natuurlijk niet zo dat glas echt onverwoestbaar is. Gelukkig is een glas reparatie in veel gevallen goed mogelijk en zijn er tegenwoordig dan ook veel mogelijkheden tot het repareren van glas voordat er overgegaan moet worden tot het vervangen van de totale ruit.

Hoe een reparatie plaats dient te vinden en of dat nog mogelijk is, hangt natuurlijk af van het voorwerp dat gerepareerd dient te worden. Bij een raam kapot ben jij natuurlijk waarschijnlijk niet degene die dat gaat repareren, omdat dit toch hoe dan ook een vak apart is. Er zijn echter ook andere dingen die je prima zelf kunt repareren, zoals een kapotte schaal of een vaas. Dat is natuurlijk fijn, omdat je vaak toch wel gehecht bent aan je spullen of het is misschien zelfs wel een erfstuk. Dan wil je natuurlijk niet dat je dat object direct weg kunt gooien, maar is het trachten tot reparatie zeer zeker de moeite waard. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe de breuk zich heeft gevormd. Een rechte breuk zonder splinters is natuurlijk veel eenvoudiger te repareren dan een breuk met kromme lijnen en veel splinters.

Je kunt gebruik maken van verschillende soorten lijm bij het uitvoeren van reparaties aan glas. Het ligt er daarbij ook aan wat je daarna nog wil met het voorwerp. Epoxyharslijm is bijvoorbeeld ook bestendig tegen verhitting en kan dus bijvoorbeeld ook goed worden gebruikt bij voorwerpen waar nog uit gegeten of gedronken gaat worden. Je kunt ook secondelijm inzetten.

http://www.glasned24.nl