NGS West1
Image default
Health / Alternative

Mijn persoonlijke ervaring met Ayahuasca

Ayahuasca is bij velen onbekend. We weten allemaal hoe het gaat, onbekend maakt onbemind. Van nature hou ik ervan om nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten. Ayahuasca is daar wat mij betreft erg geschikt voor. Ik heb geleerd mezelf open te stellen voor veel wat onbekend is, om uit persoonlijke ervaringen te kunnen putten in gesprekken met mensen uit uiteenlopende bevolkingslagen

Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca is een entheogeen. Een verzamelnaam voor stoffen die in een spirituele of religieuze context worden gebruikt. Ayahuasca wordt al meer dan honderden jaren door Indianenstammen gebruikt voor bijvoorbeeld reiniging en/of genezing. Maar ook als middel om de ziel tijdelijk te bevrijden van het lichamelijke. Ayahuasca wordt ingezet bij het verwerken van trauma’s maar ook voor het genezen van verslavingen.

Waarom ik Ayahuasca wilde gebruiken?

Eerlijk is eerlijk, Ayahuasca klonk wat mij betreft aardig zweverig maar daarnaast ook eng. Maar mijn drang om een dieper inzicht bij mezelf te ontdekken, trok me toch over de streep. Wanneer je zoals ik erg in je hoofd leeft, kan Ayahuasca je helpen de controle  los te laten. Dat vond ik enorm spannend, maar ik begreep ook dat het noodzakelijk was om dichter bij mezelf te kunnen komen. Meer inzicht in mijn ‘zijn’ te krijgen. Iets waar ik erg naar uitkeek.

Ayahuasca is niet eng

Dankzij het ritueel met Ayahuasca ceremonie van innerlijke reis, voelde ik hele sterke emoties de eerste dag. De tweede dag ging het al een stuk beter. Ik kwam erachter dat vooral de negatieve gedachten over mezelf mij in mijn leven tegenhouden. Toen ik dit eenmaal inzag, werd ik gegrepen door een krachtig en helend gevoel dat me bij zal blijven de rest van mijn leven. Ik heb een grotere kracht ervaren waardoor ik meer op mijn eigen intuïtie durf te vertrouwen en veel minder onzeker over mezelf ben. Ik ben erg blij dat ik zo nieuwsgierig en ontdekkend ben naar alles wat vreemd klinkt, oogt of lijkt. Die nieuwsgierigheid heeft mij een groei in mijn persoonlijke ontwikkeling gebracht, die ik zonder de Innerlijke Reis en Ayahuasca nooit had kunnen meemaken.