NGS West1
Image default
Health / Alternative

Een kaakcorrectie voor volwassene

Het is vervelend als je last hebt van een afwijkende kaakstand. Er zijn namelijk een heleboel bijkomende klachten. Als je dit leest en weet dat je een afwijkende kaakstand hebt, wees dan niet getreurd want je bent zeker de enige niet. Naast dat het pijn kan doen aan je mond kan het je ook onzeker maken. Je kan het gevoel hebben dat mensen naar je kijken en dit kan als vervelend ervaren worden. De klachten kunnen verschillend van aard zijn. De verhouding tussen boven- en onderkaak kunnen verschillen, je kan last hebben van gewrichtspijn en de kaakgewrichten kunnen aangetast zijn, maar ook een overbeet of een slechte lipsluiting zijn vaak al kenmerken van een afwijkende kaakstand. Je wilt deze problemen graag verhelpen. Want hoewel het verschilt per persoon kan je dus heel veel last hebben van een slechte kaak.

Als je van de pijn af wilt en verdere problemen wilt voorkomen is het belangrijk om er voor te zorgen dat er iets gedaan wordt aan de slechte kaakstand. Veel jonge mensen maken vaak gebruik van de orthodontist. Zolang jij en je kaak nog groeit is het makkelijk te corrigeren met een beugel. Als je ouder wordt, wordt dit lastiger en worden de problemen vaak hardnekkiger van aard. Hoewel het bij volwassenen wel kan met een beugel is dit alleen mogelijk bij relatief kleine ingrepen. De kans is het grootst dat je als volwassene een chirurgische kaakcorrectie moet ondergaan om de kaak weer normaal te laten functioneren.

Als jij vindt dat je dit nodig hebt en jij je kaak weer wilt laten rechtzetten moet je een chirurgische kaakcorrectie ondergaan. Zoals ik eerder al zei is dit de enige manier om je kaakstand te veranderen als volwassenen. Het is een ingreep die lang duurt. Het gehele proces duurt ongeveer 2 jaar. Dit komt omdat als eerst de stand veranderd moet worden, vervolgens vindt er een operatie plaats en dan wordt je weer iets gecorrigeerd en dit heeft tijd nodig.

http://orfeokliniek.nl/

Gerelateerde artikelen

Een beugel als volwassene

Optimaliseer het functioneren van jouw onderneming

Bodytec Workout Training in 20 minuten!