NGS West1
Image default
Health / Alternative

De keuze tijdens een dak renovatie

Een dak renoveren doe je maar één keer in je leven waarschijnlijk. Een beetje dag gaat meestal een minimale levensduur van 30 jaar en dit kan oplopen mits het goed onderhouden wordt. Een dak vervangen is een onderneming die hoog in de kosten kan lopen, maar het resultaat is het altijd waard. Het geeft je huis een hele nieuwe uitstraling en het lijkt wel of je een nieuw huis gebouwd hebt. Hoewel het aanbod vroeger beperkt bleef tot de traditionele dakpan is er tegenwoordig een veel uitgebreider aanbod. In dit artikel ga ik je vertellen welke mogelijkheden er zijn en in welke situatie je dit principe kan toe passen.

De traditionele pan
Een dakpan is een van kleine of beton gemaakte vorm van dak bekleding en wordt toegepast op een dak met een helling. De pannen worden aangebracht op de pannenlatten. Waarschijnlijk heeft meer dan de helft van de Nederlandse woningen deze vorm van dak bekleding op zijn dak liggen. Het wordt afgesloten met windveren aan de zijkant en een nok bovenop.

De ijzeren dakpanplaat
De stalen dakpanplaten nemen in populariteit toe. Het zijn lange platen in de vorm van verschillende soorten dakpannen. Deze platen variëren van minimaal 1 tot maximaal 15 meter. Dit is per leverancier verschillend. Het lastige van deze daken is dat je of een grote vrijstaande woning moet hebben of je buren zover moet krijgen om hetzelfde dak te plaatsen.

Een rietendak
Al honderden jaren plaatsen rietdekkers een rieten kap met liefde op je huis. Rietdekken is al jaren een speciaal ambacht waar veel tijd en liefde in gaat zitten. Het is een lastig product omdat het eigenlijk alleen geplaatst kan worden op vrijstaande woningen. Hiernaast past het niet echt in het imago van een woonwijk. Mocht je in de gelegenheid zijn om dit prachtige dak op je huis te leggen, twijfel dan niet en vraag een offerte aan bij Rietwerk.

http://www.rietwerk.nl/