NGS West1
Image default
Health / Alternative

Verpleging aan huis: hoe werkt het?

Veel Belgen hebben nood aan thuisverpleging. Dit kan komen door verschillende oorzaken. Of het nu vanwege de ouderdom is, of vanwege een ziekte of handicap: verpleging aan huis kan vele voordelen bieden. Jammer genoeg weten veel mensen maar weinig over thuisverpleging. Vaak wordt het niet duidelijk gemaakt hoe dit juist in zijn werk gaat. Deze informatie is echter zeer nuttig, zeker wanneer u (of iemand in uw familie) op een latere leeftijd komt of bepaalde handelingen niet meer kan uitvoeren.

De zorgaanvraag

Eerst en vooral moet er een zorgaanvraag worden ingediend. Bij instanties als Mederi  kan u terecht om de juiste zorginstelling te vinden. Hierbij kiest u voor erkende zelfstandige praktijken die u zorg kunnen aanbieden, zoals Thuisverpleging Christian. U kiest natuurlijk het beste voor een instantie die verpleging aan huis in uw regio aanbiedt. Daarnaast kan u zich laten informeren over verschillende aanbieders van deze dienst. Zo kan u zelf kiezen bij welke aanbieder van thuisverpleging u zich het beste voelt.

Waarom verpleging aan huis?

Verpleging aan huis kan een grote hulp zijn. Dit niet alleen voor de zieke of oudere die de verpleging nodig heeft, maar ook voor diens omgeving. In de palliatieve zorg kan verpleging aan huis ervoor zorgen dat de zieke met de nodige kennis verzorgd wordt in de eigen omgeving. Hierdoor kan er een hoop stress worden vermeden die een verplaatsing naar een ziekenhuis of dokterspraktijk vaak met zich meebrengt. Men kan rekenen op diensten zoals een lavement aan huis, het klaarzetten van medicatie, palliatieve zorgen, wondzorg, en nog veel meer. Informeer dus zeker eens naar wat thuisverpleging voor u kan betekenen.

http://www.thuisverplegingchristian.be