NGS West1
Image default
Health / Alternative

Een nieuwe matras

Na een periode van ongeveer 10 jaar behoort een matras te worden vervangen. Het is alleen soms wel lastig om te bepalen waar je moet beginnen met zoeken. Dat is namelijk helemaal nog niet zo eenvoudig.

Een goede tip om mee te nemen is om te weten dat er bepaalde standaardmaten zijn voor matrassen. Zo is een matras 140×200 de standaardmaat voor twee personen, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een matras 160×200 gaan indien je liever wat meer ruimte hebt en deze matras ook in je bed past. Je kunt eventueel ook voor een constructie met twee matrassen gaan wanneer je met twee personen op een bed slaapt. Een voordeel hiervan is dan natuurlijk ook dat je de matrassen precies op je eigen wensen en eisen kunt afstemmen.

Het is heel belangrijk dat je bij de aankoop van een nieuwe matras een goede afweging maakt tussen factoren die meetellen. Jouw budget is natuurlijk ook belangrijk, net zoals wat jij lekker vind liggen. Het is echter ook geen goed idee om maar klakkeloos voor de goedkoopste optie te gaan of te kopen wat je voor even snel wel lekker vind liggen. Belangrijker is het om ook echt te kijken naar wat je lijf nodig heeft aan ondersteuning. Dat is de manier om zo goed mogelijk te kiezen tussen de wirwar van aanbod van matrassen.

Verder is het ook goed om te weten dat veel aanbieders van matrassen je ook de mogelijkheid bieden om matrassen uit te proberen. Soms is dat wel tot 100 dagen. 100 dagen is dan ook een goede termijn om te kunnen beslissen of je echt lekker genoeg ligt op je nieuwe matras en of deze wel genoeg ondersteuning biedt. Dat is namelijk ook moeilijk te zeggen wanneer je alleen maar vijf minuten op een matras in de winkel hebt gelegen.

 

 

http://www.just-dream.nl