NGS West1
Image default
Health / Alternative

Snapbacks

Tegenwoordig zie je veel mensen op straat met petten en houden. Er zijn echter zo vreselijk veel verschillende soorten petten houden, dat men soms moeite heeft om echt onderscheid te maken tussen alle varianten. Al die verschillende varianten hebben natuurlijk allemaal weer andere namen, zoals snapbacks. Wellicht heb je weleens van die naam gehoord, maar weet je niet precies wat een snapback is. Een snapback is te herkennen aan de rechte klep en de verstelbare achterkant, ook wel de snap. Hier komt dus ook de naam van een snapback vandaan, er zit een snap aan de back. Een snapback kopen gaat tegenwoordig ook steeds makkelijk, daar de snapbacks ook steeds populairder aan het worden is onder allerlei doelgroepen. Ze passen immers ook bij veel outfits en passen, doordat je de achterkant kunt verstellen, ook op nagenoeg ieders hoofd.

De snapback is populair geworden doordat sporters er gebruik van maakten. Baseball legende Babe Ruth kwam bijvoorbeeld nooit het stadion in zonder zijn snapback. Zijn fans gingen daarom ook snapbacks dragen, om zo uiting te geven aan hun bewondering en fan zijn van de sporter.

De snapback werd pas echter echt populair toen deze in de jaren 80 en 90 van de 20e eeuw werden opgepakt door de groep muzikanten van rappers en hiphoppers. Zij droegen snapbacks in vele kleuren en maten en inspireerden hiermee ook hun fans tot het dragen van de snapbacks.

Tegenwoordig kun je een snapback ook zeker gewoon zomaar dragen. Dat hoeft echt niet meer per se omdat je fan bent van een bepaalde sporter of muziekartiest. De meeste mensen dragen ze tegenwoordig gewoon omdat zij ze mooi vinden of omdat praktisch zijn bij het sporten of beschermen tegen de zon. De snapback heeft dus een ontzettend veelzijdig karakter dus door de fans van de snapback optimaal kan worden benut.

http://www.snapbacks.nl