NGS West1
Image default
Health / Alternative

Zelfcompassie als leidraad bij mindfulness

Een rustiger, gelukkiger, bewuster, en gezonder leven. Wie wil dat niet? We rennen ons rot om alles gedaan te krijgen wat we willen of waarvan we denken dat de omgeving dat van ons verlangt. Doorgaan in dezelfde richting is vanzelfsprekend want we zijn gewoontedieren. Dingen op dezelfde wijze doen lijkt het meest economisch, simpelweg omdat het gemakkelijk is. Maar in de praktijd zien we steeds meer mensen die in de knoop komen met zichzelf en de omgeving. Uitgeput, energieloos, kwakkelend met de gezondheid of geen zin meer in hoe het nu gaat. Dat zijn redenen om het anders te gaan doen. Maar hoe kun je dit aanpakken?

Mindfulness als middel om je leven vanaf nu anders te leven

Mindfulness is een methode die je weer leert in het moment te leven. Dat klinkt logischer dan het is. We zijn gewend om met onze gedachten ver vooruit te zijn. Dat zal je merken wanneer je getraind wordt om dat niet meer te doen. Leven in het nu leer je niet van vandaag op morgen. Dat heeft gewenning en oefening nodig. En dat is precies wat je leert bij mindfulness. De training behelst meestal 6 tot 8 contactmomenten in een groep met gelijkgezinden. Ondanks dat de blauwdruk vast ligt kan een trainer wel een verschil maken. Iedereen neemt zichzelf mee, ook een cursusleider.

Tanne Verhulst een trainer met een visie vanuit passie

Tanne Verhulst is onder andere een erkende mindfulnesstrainer. Zij heeft haar heel eigen visie op de mens, zijn uitdagingen en mogelijkheden en dus ook op de manier waarop mindfulness vormgegeven wordt. Ze gaat uit van krachten en thema’s van het individu. Een thema is vaak iets wat je in de weg staat. Een thema hoeft niet weg maar belangrijk is om er met compassie naar te kijken. Houden van je kracht en je thema. Zelfcompassie dus. Het goed hebben met jezelf. Heel logisch, en toch voor sommigen heel ver weg. Bel haar eens om te horen wat zij voor je kan betekenen en of mindfulness iets voor jou is. Of ga een eerste laagdrempelig gesprek aan. Doe het voor jou.

https://www.tanneverhulst.nl