NGS West1
Image default
Health / Alternative

Hoe draagt u het beste zorg voor uw gebit?

Iedereen weet dat het belangrijk is om goede zorg te dragen voor uw tanden. De vraag is echter hoe dat juist moet. Naast het tweemaal daags poetsen van uw tanden zijn er nog vele andere voorzorgsmaatregelen die u kan nemen om gaatjes en andere tandproblemen te voorkomen. Vaak zijn het simpele stappen die voor een gezond gebit kunnen zorgen.

Neem de juiste stappen

Ieder gebit is anders. Hierdoor hebben niet alle tanden exact dezelfde zorg nodig. Toch zijn er enkele zaken die eenieder moet naleven voor een gezond gebit. Zo is het van belang om zeker één tot twee keer per jaar langs de tandarts te gaan. Door een regelmatige check-up voorkomt u ernstige problemen. Ook is het belangrijk om steeds eerlijk te zijn over uw gewoontes (zoals roken) indien uw tandarts hierom vraagt. Deze kunnen namelijk een invloed hebben op mogelijke behandelingen. Wees niet bang om uw mondzorg met uw tandarts of paradontoloog te bespreken. Hij of zij kent uw gebit namelijk het beste en weet hoe u het gezond kan houden.

Maak het uzelf gemakkelijk

Door ervoor te zorgen dat de drempel voor een tandartsbezoek verlaagd wordt, zal u eerder geneigd zijn dit bezoek te plegen. Maak het uzelf daarom zo makkelijk mogelijk om naar de tandarts te gaan. Woont u bijvoorbeeld in Gent? Zoek dan eens op het internet naar ‘tandartsenpraktijk Gent’ of ‘tandheelkundig centrum Gent’. Zo vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde tandartsen, waardoor u niet moet omrijden voor een bezoekje. Hetzelfde geldt als u bijvoorbeeld eerder esthetische ingrepen wil laten doen. Wilt u bijvoorbeeld een witter gebit? Laat uw tanden dan bleken in Gent, zodat uw specialist ook voor vervolgafspraken makkelijk bereikbaar is.

https://dentius.be/gentwest