NGS West1
Image default
Health / Alternative

Wat een orthodontist voor u kan betekenen

Veel mensen denken bij het woord ‘orthodontist’ direct aan een blokjesbeugel. Hoewel deze associatie correct is, zijn er nog andere zaken waarmee u geholpen kan worden. Als orthodontist in Diksmuide willen we u informeren over de verschillende opties die u heeft als het aankomt op uw gebit. Zo weet u waarvoor u terecht kan bij uw orthodontist.

Wat is orthodontie?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat orthodontie precies inhoudt. Een orthodontist is namelijk niet exact hetzelfde als een doorsnee tandarts. Hij is namelijk gespecialiseerd in de optimalisatie van de stand van uw gebit. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier terecht om de plaatsing van hun gebit te verbeteren. Met andere woorden: indien u niet tevreden bent over de stand of aanblik van uw tanden, dan kan u bij uw orthodontist terecht. Hij kan u helpen dit te verbeteren.

Niet alleen voor beugels

U kan dus bij uw orthodontist terecht voor een blokjesbeugel om zo de stand van uw tanden te corrigeren. Dat is echter niet het enige waarmee we u als orthodontist nabij Roeselare kunnen helpen. U kan hier ook terecht om facings  te laten plaatsen. Deze procedure valt onder de categorie ‘cosmetische tandheelkunde’ en vormt een interessant alternatief voor beugels voor volwassenen. Facings zorgen voor de aanblik van rechte, witte tanden. Ook bij een afgebroken tand kunnen facings helpen. Raadpleeg zeker uw orthodontist om na te vragen welke procedure voor u interessant is.

http://www.orthodontiediksmuide.be/