NGS West1
Image default
Health / Alternative

De vele toepassingen van botox

Tegenwoordig is het net voor veel mensen, en vooral vrouwen, bijna een onderdeel van het vaste beautyregime geworden: gebruik van botox. Botox wordt veelal cosmetisch ingezet, om zo het gezicht te verfraaien door het verminderen van rimpels in bijvoorbeeld het voorhoofd of bij de ogen, de welbekende kraaienpootjes.

Maar wist u dat er ook veel misverstanden bestaan over botox? Zo zijn er veel mensen die denken dat botox ook kan worden toegepast in de lippen, maar dit is een ernstige misvatting. Botox heeft namelijk een soort gif in zich, dat onderhuidse spieren (tijdelijk) minder actief maakt. Voor rimpels in het voorhoofd of de ogen kan botox dus goed worden ingezet, maar botox lippen is nooit een goed idee. Het is namelijk ook serieus gevaarlijk om de lippen op die manier te verlammen. Er zouden problemen kunnen optreden met ademen wanneer men dit door de mond doet, maar ook met slikken en eten kunnen er problemen ontstaan. Het duurt bovendien dus ook weer maanden voordat deze effecten zijn uitgewerkt. Het opvullen van de lippen gebeurt om deze reden altijd met een filler, vaak bestaande uit de synthetische variant van een stof waarmee de huid van nature wordt opgevuld, zoals hyaluronzuur.

Er zijn echter ook toepassingen voor botox die niet puur cosmetisch zijn. Zo kan botox ook goed worden ingezet tegen chronische hoofdpijn en migraine. Met botox hoofdpijn zorg je ervoor dat de spieren die te strak aanspannen in het gezicht, worden aanspannen en hierdoor worden hoofdpijnklachten drastisch verminderd. Ook deze behandeling is niet permanent, maar moet regelmatig worden herhaald wanneer de positieve effecten zijn verdwenen.

Eigenlijk is de stelregel met botox, de volgende. Het gebied boven de neus kan worden behandeld met botox. Dit zijn de ogen, het voorhoofd en de slaap. Het gebied onder de ogen kan worden behandeld met fillers, omdat deze geen spieren verlammen.

http://faceland.nl