NGS West1
Image default
Health / Alternative

Tandpasta Zonder Fluoride met Kokosolie

Steeds meer mensen zoeken naar een natuurlijke tandpasta zonder fluoride zonder alerlei onnatuurlijke en chemische toevoegingen maar wel een tandpasta die een fris en goed resulltaat geeft. Als u uw tandarts vraagt wat voor tandpasta u het best kunt gebruiken, dan is de kans groot dat deze zegt dat het weinig uitmaakt, zolang er maar fluoride in de tandpasta zit. Maar is dat wel zo?

Wat is fluoride?

Oke, fluor zit in de meeste gewone tandpasta’s. Maar wat veel mensen niet weten is dat fluoride een afvalproduct is uit de kunstmestindustrie en aluminiumindustrie en al sinds jaar en dag maakt men je wijs dat het goed voor je tanden is.  Jarenlang hebben ze ons voorgehouden om fluoride te gebruiken in tandpasta en onze kinderen hiermee hun gebit te laten behandelen! De enige reden dat fluoride in ons water zit heeft te maken met het feit dat het ontbinden van fluoriden een kostbaar plaatje is en daarom hebben bepaalde industrieën besloten, ja je geloofd het niet, om dit afval te gebruiken voor bijvoorbeeld tandpasta.

Fluoride kan leiden tot nierschade, problemen met botten, depressies en zelfs een daling van je IQ. Wanneer kinderen vóór hun zesde jaar te veel fluoride binnen krijgen via tandpasta, lopen ze een verhoogd risico van fluorose: een aandoening waarbij de tanden gevlekt en verkleurd raken. Daarom kiezen veel mensen er voor om tandpasta zonder fluoride te gebruiken, of om hun kinderen met fluoridevrije tandpasta te laten poetsen. Gaatjes worden immers niet veroorzaakt door het al dan niet poetsen met fluoride houdende tandpasta maar door onvoldoende evenwicht in de bacterien in de mondholtes. 

Fluoride zit in vele tandpasta’s, wordt in sommige landen aan het drinkwater toegevoegd. Er zijn zelfs tandartsen die daarom adviseren om geheel geen tandpasta te gebruiken, maar enkel te poetsen met water, want het is het poetsen zelf dat je tanden schoonmaakt, niet het middel dat je op je tandenborstel gebruikt. Vrijwel elk product voor de verzorging van het gebit, van tandpasta tot flosdraad, tandenstokers en mondwater, bevat tegenwoordig fluoride. Doen we ons dagelijks te goed aan soda dranken, fluoride houdende medicatie, mondwater, tandpasta, het gebruik van F voedingssupplementen, gefluorideerd water, dan is de kans op Fluoride intoxicatie bijzonder groot.

Gelukkig, niet alle artsen raden tandpasta met fluor aan

Ruim 600 tandartsen en andere experts waren tijdens een onderzoek pertinent tegen het gebruik van fluoride en beweerden het product niet meer te willen gebruiken in hun praktijk of als basisingrediënt van tandpasta’s. Steeds meer mensen gebruiken daarom een tandpasta zonder fluoride en tot nu toe hebben ze geen gaatjes. Zo kan je jezelf gaan afvragen waarom er per 19 januari 2009 een verplichte waarschuwingstekst dient te worden vermeld op fluoride bevattende tandpasta’s voor kinderen tot en met 6 jaar.

Ook Parodontax zelf zegt dat kinderen onder de 7 niet met Parodontax moeten poetsen en voordat je een tandpasta zonder fluoride gebruikt, je eerst je tandarts moet raadplegen. Dat is heel verstandig.

Dus als je zowel fluoride tandpasta gebruikt in combinatie met mondwater en andere supplementen, staan je tanden er niet goed voor. Iemand vertelde me dat sinds die fluoride vrije tandpasta is gaan gebruiken zijn tandarts nog geen een keer aangegeven dat zijn tanden in slechtere staat waren. De tandarts vond dat zijn tandvlees er juist heel gezond uitzag. Ook had hij al heel lang geen gaatjes meer. We raden daarom iedereen aan kritisch te kijken naar de tandpasta die je dagelijks gebruikt.

Natuurlijke tandpasta zonder fluoride met kokosolie en kruiden

Ikzelf gebruikte een tijdje ruwe ongeraffineerde kokosolie om mijn tanden mee te poetsen en merkte een groot verschil de volgende dag. Ook mijn tandarts was vol lof hoe gezond mijn tanden er uit zagen terwijl ik hem niet had verteld over die tandpasta met kokosolie. Een nog betere oplossing is tandpasta zonder fluor met kokosolie en natuurlijke Thaise kruiden. Die gebruik ik zelf nu een paar jaar en ik kan niet meer zonder.

Deze kokosolie tandpasta is overigens goed te combineren met homeopathie, de tandpasta heeft een goede maar vooral krachtige smaak door de kruiden, ik heb heel gevoelige tanden en gebruikte voordien sensodyne, maar omdat dit niet het gewenste resultaat gaf ben ik overgeschakeld naar deze Thaise kruidentandpasta met kokosolie op aanraden van een kennis van mij. En ook omdat ik een gezondere tandpasta wilde gebruiken, voor mijn gevoelige tanden ben ik overgestapt naar de Thaise kruiden tandpasta zonder fluor.

Waar kun je de tandpasta zonder fluor kopen op basis van kokosolie?

Je kunt deze natuurlijke tandpasta in Thailand kopen als je op vakantie daar bent. šŸ™‚ Nog gemakkelijker als je in Nederland of Belgie woont kun je deze fluorvrije tandpasta in de webwinkel met de hele toepasselijke naam tandpasta.org bestellen. Omdat mijn ervaring heel positief is met deze tandpasta denk ik dat dat ook voor heel veel anderen geldt. Daarom raad ik iedereen aan er minimaal drie te bestellen. In het begin moet je even wennen maar je merkt het de volgende ochtend gelijk al aan de frisheid in je mond. Tot nu toe ben ik nog geen enkele andere natuurlijke tandpasta tegengekomen die dat doet.

https://tandpasta.org/